Duminica Ortodoxiei | Procesiune cu sfintele icoane la parohia de limba romana din Praga - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica Ortodoxiei | Procesiune cu sfintele icoane la parohia de limbă română din Praga

[2018-03-01]
de Gheorghe Anghel

Parohia de limba română din Praga a organizat în Duminica Ortodoxiei o procesiune în amintirea restabilirii cultului sfintelor icoane în urma Sinodului al șaptelea ecumenic. După Sfânta Liturghie, credincioși cu icoane în mâini, împreună cu părintele paroh Adrian Danciu, au înconjurat lăcașul de cult și s-au rugat lui Dumnezeu.
„Credincioșii au mărturisit că poartă și în suflet atât credință ortodoxă, cât și chipurile țării, familiilor de acasă și a neamului din care fac parte și că în Hristos se simt mai puțin îndepărtați de toate acestea”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica părintele Adrian.
Criza iconoclastă din secolul al șaptelea a adus foarte multe dispute și s-a vărsat sânge în confruntările dintre cei ce cinsteau sfintele icoane și cei care le considerau idoli. De aceea, la inițiativa împărătesei regente Irina, 350 episcopi s-au întrunit în 787 la Niceea, sub conducerea Sfântului Tarasie Mărturisitorul, Patriarhul de atunci al Constantinopolului.
Ultimul dintre cele șapte sinoade ecumenice a formulat învățătura despre sfintele icoane.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 25, Ultimul acces: 2018-12-10 02:39:07