Cancelarul Austriei Sebastian Kurz s-a intalnit cu Patriarhul Ecumenic. „Comunitatea ortodoxa ofera o contributie valoroasa societatii din Austria” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cancelarul Austriei Sebastian Kurz s-a întâlnit cu Patriarhul Ecumenic. „Comunitatea ortodoxă oferă o contribuție valoroasă societății din Austria”

[2018-03-01]
de Aurelian Iftimiu

În contextul vizitei sale în Austria, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a întâlnit marți cu Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.
În timpul întâlnirii care a avut loc la Palatul Cancelariei Federale din Viena, cele două personalități au avut ocazia să discute probleme de interes comun, precum respectarea libertăților religioase și a drepturilor omului, rolul Patriarhiei Ecumenice și poziția instituției în Turcia, poziția Bisericii Ortodoxe în Austria, precum și posibilitățile de sprijinire a misiunii Patriarhiei Ecumenice și a Mitropoliei Ortodoxe Grecești din Austria. Potrivit agenției de știri Amen.gr, cei doi au vorbit și despre preluarea președinției Uniunii Europene de către Republica Federală Austria în a doua jumătate a anului 2018.
Cancelarul Sebastian Kurz a exprimat disponibilitatea Republicii Austria de a sprijini activitatea importantă a Patriarhiei Ecumenice.
Într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter, Cancelarul Austriei și-a exprimat bucuria de a se fi întâlnit cu Patriarhul Constantinopolului: „M-am bucurat foarte mult să primesc astăzi în Viena pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului și delegația sa”.
De asemenea, Kurz a felicitat comunitatea ortodoxă pentru contribuția valoroasă pe care o aduce în societatea austriacă și pentru aniversarea a 50 de ani de la adoptarea Legii Ortodoxe.
La întâlnirea din 27 februarie de la Viena, Patriarhul Ecumenic a fost însoțit de Mitropolitul Emmanuel al Franței și Mitropolitul Arsenie al Austriei.
În seara aceleiași zile, Patriarhul Ecumenic a participat alături de Patriarhul Teodor al Alexandriei la o manifestare festivă organizată la Biserica Sfânta Treime din Viena, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la Legea Ortodoxă prin care Biserica Ortodoxă a fost recunoscută oficial în Austria.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 32, Ultimul acces: 2018-12-10 02:39:25