Sprijin pentru cei afectati de conditiile meteo | Peste 40 de persoane beneficiaza de adapost si hrana la Asezamantul ,,Filantropia Ortodoxa” din Alba Iulia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sprijin pentru cei afectați de condițiile meteo | Peste 40 de persoane beneficiază de adăpost și hrană la Așezământul ,,Filantropia Ortodox㔠din Alba Iulia

[2018-03-01]
de Gheorghe Anghel

Peste 40 de persoane sunt găzduite în această perioadă de iarnă în cadrul Așezământului social ,,Filantropia Ortodox㔠din Gara CFR Alba Iulia. Ei beneficiază de adăpost și hrană caldă.
,,În aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute adăpostul este deschis 24 de ore din 24 și încercăm să le oferim beneficiarilor noștri tot ceea ce au nevoie. Aceștia pot rămâne și pe timpul zile în cantina socială unde, pe lângă cele două mese pe care le oferim pe zi, primesc ceai cald și se pot adăposti de frigul de afară”, a spus părintele Petru Oneț, coordonatorul centrului.
În ultima perioadă, la adăpostul de noapte a crescut numărul persoanelor vârstnice care solicită găzduire. Potrivit reprezentanților centrului, este vorba despre persoane cu vârsta peste 70 de ani și fără acte de identitate.
,,Avem foarte multe persoane vârstnice care ne solicită ajutorul dar din păcate avem o problemă în ceea ce privește stabilirea identității lor pentru că nu dețin acte de identitate. În cazul acestora încercăm să luăm legătura cu familia sau cu persoanele aparținătoare”, a spus părintele coorodonator.
Așezământul social are o capacitate de 50 de locuri. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări. Acestora li se oferă servicii de primire, găzduire temporară și cantină socială, îngrijire și igienizare. De asemenea, persoanele găzduite primesc și consiliere, suport emoțional, sunt informate și orientate pentru a se putea integra socio – profesional. Beneficiarii sunt însoțiți pentru obținerea unor documente și acte de identitate sau stare civilă, primesc ajutor material, îmbrăcăminte și asistență moral – religioasă.
Adăpostul de noapte a fost înființat în 2008 și funcționează pe baza parteneriatului dintre Consiliul Local Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială, Consiliul Județean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 34, Ultimul acces: 2018-12-10 02:39:35