Papa Francisc: Experimentam milostivirea divina inainte de a o impartasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Experimentăm milostivirea divină înainte de a o împărtăși

[2018-04-11]
Papa Francisc
Adresându-se marți la circa 600 de misionari ai milostivirii, Papa Francisc le-a spus că trebuie să fie „colaboratori cu milostivirea” Domnului, ținând cont că au fost înainte beneficiarii aceste milostiviri. „Trebuie repornit mereu de la acest punct stabil: Dumnezeu m-a tratat cu milostivire. Aceasta este cheia pentru a deveni colaboratori ai lui Dumnezeu. Se experimentează milostivirea și suntem transformați în slujitori ai milostivirii.”

„Un adevărat misionar al milostivirii”, a spus Sfântul Părinte, „se oglindește în experiența apostolului: Dumnezeu m-a ales pe mine; Dumnezeu are încredere în mine; Dumnezeu și-a pus încrederea în mine chemându-mă, cu toate că sunt un păcătos, să fiu colaborator al său pentru a face reală, eficace și a face să se atingă cu mâna milostivirea Sa.” Pontiful a spus aceste cuvinte la întâlnirea din 10 aprilie cu misionarii milostivirii, aflați în Roma în 8-11 aprilie pentru un eveniment dedicat formării. Misionarii milostivirii au apărut în Miercurea Cenușii din 2016, în timpul Jubileului Milostivirii, dar mandatul lor a fost extins de Papa Francisc și după încheierea Anului Sfânt.
„Am primit multe mărturii de convertiri care s-au realizat prin intermediul slujirii voastre”, a spus Papa, exprimându-și aprecierea pentru slujirea lor. „Mesajul pe care noi îl ducem ca ambasadori în numele lui Cristos este acela de a face pace cu Dumnezeu. Apostolatul nostru este un apel de a căuta și a primi iertarea Tatălui.” Le-a explicat apoi misionarilor milostivirii că înainte ca penitentul să își întâlnească confesorul, deja harul lui Dumnezeu a acționat în păcătos, deschizându-i inima și făcând-o disponibilă pentru convertire. Și a avertizat în continuare că atitudinea preotului poate „zădărnici harul lui Dumnezeu”. „Uneori se poate întâmpla ca un preot, cu comportamentul său, în loc să îl apropie pe penitent, să îl îndepărteze.”
A mai spus, referindu-se la parabola fiului risipitor, că l-a uimit mereu faptul că tatăl nu îl lasă pe fiu să termine ce are de spus și îl și îmbrățișează. Aplicând la Spovadă a spus: „Înseamnă a nu îl lăsa nici să își termine cuvintele pe care le pregătise pentru a se scuza, pentru că duhovnicul deja a înțeles toate lucrurile, întărit de experiența că și el este un păcătos. Nu este nevoie să îl facă să simtă rușine pe cel care deja a recunoscut păcatul său și știe că a greșit; nu este necesar să se investigheze […] acolo unde harul lui Dumnezeu a intervenit deja; nu este permis a încălca spațiul sacru al unei persoane în relaționarea sa cu Dumnezeu.” Și a dat exemplul unui Cardinal din Curie, care spovedește de 2-3 ori pe săptămână și care spunea: „Când îmi dau seama că unei persoane începe să îi fie greu să spună și eu am înțeles despre ce este vorba, spun: «Am înțeles. Mergi mai departe». Și acea persoană respiră ușurată. Este un sfat bun: când se știe despre ce este vorba, «am înțeles, mergi mai departe».”
„Milostivirea ia de mână și revarsă certitudinea că iubirea cu care iubește Dumnezeu înfrânge orice formă de singurătate și de abandonare”, a afirmat Sfântul Părinte. „Misionarii milostivirii sunt chemați să fie interpreții și martorii acestei experiențe, care inserează într-o comunitate care îi primește pe toți și întotdeauna fără nici o distincție, care susține pe oricine care este în nevoie și în dificultăți, care trăiește comuniunea ca izvor de viață.” Și a încheiat povestind despre doi confesori și ce a învățat de la aceștia.

Sursa: www.catholica.ro


Contor Accesări: 59, Ultimul acces: 2019-01-07 10:50:48