Cardinalul DiNardo despre noua exortatie papala, despre sfintenie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul DiNardo despre noua exortație papală, despre sfințenie

[2018-04-11]
Cardinalul Daniel N. DiNardo
Cardinalul Daniel N. DiNardo, Arhiepiscop de Galveston-Houston și președinte al Conferinței Episcopale Americane, a publicat pe 9 aprilie 2018 un mesaj în care își exprimă aprecierea pentru exortația apostolic㠄Gaudete et exsultate” a Papei Francisc, despre chemarea la sfințenie în lumea contemporană.

„Doresc să îmi exprim personal profunda recunoștință față de Sfântul Părinte pentru aceste cuvinte puternice și directe din ‘Gaudete et exsultate’. În această exortație, Papa Francisc este foarte clar – făcându-și datoria de Vicar al lui Cristos, cerând cu tărie fiecărui creștin să recunoască și să fie deschis față de ceea ce Dumnezeu dorește de la ei – și anume că trebuie să fim sfinți, după cum El este sfânt (cf. 1Petru 1,15). Misiunea încredințată fiecăruia dintre noi în apele Botezului e simplă: prin harul și puterea lui Dumnezeu suntem chemați să devenim sfinți.”
Cardinalul DiNardo spune că cuvintele ce i-au sărit în mod special în ochi sunt: „Nu vă fie teamă de sfințenie”, de la nr. 32 din exortația papală. La așa ceva „ne-a chemat Domnul pe fiecare”, continuă prelatul american. „Un creștin nu își poate gândi misiunea pe pământ fără să o vadă ca o cale spre sfințenie. […] Sfântul Părinte arată că sfințenia se atinge prin încercările cu care ne confruntăm fiecare zi de zi. De-a lungul unei zile obișnuite, ne amintește Papa, ‘trebuie să recunoaștem și să combatem înclinațiile noastre agresive și egoiste, și să nu le lăsăm să prindă rădăcini’ (nr. 114). Dar aceast㠑luptă este dulce, căci ne permite să ne bucurăm de fiecare dată când Domnul triumfă în viețile noastre’ (nr. 158).”
De asemenea Cardinalul s-a mai oprit la reflecția pe care Papa o oferă legat de interacțiunile pe care le au catolicii prin media. Creștinii pot să cadă în plasa violenței verbale pe internet, în diversele forumuri digitale. De aici avertismentul pentru catolici ca în mijlocul conversațiilor aprinse să își amintească de faptul că judecata îi aparține lui Dumnezeu, nu omului. Și încheie astfel: „În lumina bucuriei pascale, celebrând învierea Domnului, îi încurajez pe toți creștinii să își reaprindă chemarea baptismală la sfințenie citind această minunată exortație a Papei Francisc, în special frumoasa secțiune dedicată Fericirilor. Prin explorarea Fericirilor și oferind exemple privitor la cum să ne trăim chemarea la sfințenie în viața de zi cu zi, Sfântul Părinte ne oferă un instrument minunat de înnoire a iubirii noastre pentru Dumnezeu și pentru semeni.”

Sursa: www.catholica.ro


Contor Accesări: 57, Ultimul acces: 2019-01-07 10:50:51