Hramul bisericii „Buna-Vestire” din Ramnicu Sarat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii „Buna-Vestire” din Râmnicu Sărat

[2018-04-10]
Hram
10.04.2018, București (Catholica) - Luni, 9 aprilie, în parohia din Râmnicu Sărat, jud. Buzău, păstorită de pr. Pavel Encuță, la bisericuța cu hramul Bunei-Vestiri a fost zi de mare sărbătoare spirituală. Preoții invitați – pr. decan de Brăila, Cazimir Budău, Pr. vicedecan de Vrancea, Ioan Blaj, pr. paroh de Buzău, Dominic Hîrja, pr. paroh de Romanu, Francisc Petruț, pr. vicar de Brăila, Măricel Bulai, pr. Pavel Butnaru – și comunitatea romano-catolică din oraș au sărbătorit minunea invocată de răspunsul afirmativ al Fecioarei Maria la întrebarea mesagerului ceresc.
Despre misterul ce curge din izvorul divin pe care îl reprezintă Maica noastră cerească a vorbit părintele diacon Alex Roca, în predica menită să îndemne la reflecție pe marginea modului cum ne raportăm la Fecioara Maria „cea plină de har”. Deși octava pascală s-a încheiat, credincioșii romano-catolici din Râmnicu Sărat au avut încă un prilej de bucurie, celebrând-o pe Fecioara Maria, cea care a acceptat rolul de slujitoare a Domnului, cu toate atributele ce derivă de aici. Consimțământul Fecioarei Maria, ne-a spus părintele predicator, a îndemnat la o comunitate de iubire, la un răspuns venit din profunzimea inimii.
Sărbătoarea Bunei-Vestiri a însemnat, pentru credincioși, nu numai rememorarea răspunsului profund, original, dat de Fecioara Maria acum mai mult de două milenii, ci și răspunsul pe care fiecare dintre noi este dator să îl dea, cu sufletul deschis, imensei iubiri a lui Dumnezeu față de creația Sa. (Valeria Manta Tăicuțu pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.catholica.ro


Contor Accesări: 429, Ultimul acces: 2019-01-15 20:48:45