Invierea Domnului la Catedrala Arhiepiscopala din Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Învierea Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

[2018-04-10]
de Iulian Dumitrașcu

În noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, IPS Casian a oferit preoților de la parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos Lumina Sfântă adusă în aceeași seară de o delegație a Patriarhiei Române, direct de la biserica Învierii Domnului din Ierusalim.
După acest moment, chiriarhul locului a mers în fața Catedralei, pe o scenă amenajată de unde a oferit Sfânta Lumină celor câtorva mii de credincioși adunați pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale și pe strada Domnească.
Adresându-se mulțimii de credincioși, ierarhul Dunării de Jos a accentuat însemnătatea duhovnicească a aducerii, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Sfintei Lumini care se oferă tuturor celor prezenți la Biserica Sfântului Mormânt a Mântuitorului Hristos de la Ierusalim și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să fie lumină și călăuzitori pentru semenii aflați în neputințe și în grele încercări.
După primirea Luminii Sfinte, mulțimea credincioșilor a participat la slujba Canonului Învierii din Catedrala Arhiepiscopală.
În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie la care au luat parte un număr impresionant de credincioși gălățeni și reprezentanți ai autorităților locale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 724, Ultimul acces: 2019-01-15 07:52:14