Doua noi evenimente la inceput de mai in agenda Papei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Două noi evenimente la început de mai în agenda Papei

[2018-04-11]
Papa Francisc
Purtătorul de cuvânt al Papei, Greg Burke, a anunțat marți două completări la calendarul Papei Francisc: o vizită la Sanctuarul Fecioarei Maria a Iubirii Divine din Roma și o întâlnire cu membrii Căii Neocatecumenale. Vizita Sfântului Părinte la Sanctuarul Iubirii Divine va avea loc în după-amiaza zilei de 1 mai. Acolo se va ruga Rozariul pentru a marca începutul lunii mai, luna Mariei. Pe 5 mai va participa la o întâlnire internațională a Căii Neocatecumenale, la Universitatea din Roma „Tor Vergata”, pentru aniversarea a 50 de ani ai mișcării. Calea Neocatecumenală este o comunitate catolică înființată în 1964, în Madrid, Spania, dedicată formării post-baptismale a creștinilor; din 1968 e prezentă în Roma.

Vizita la popularul Sanctuar roman al Fecioarei Iubirii Divine va fi prima pentru Papa Francisc. Ar fi trebuit să meargă acolo pe 18 mai 2014, dar cu trei zile înainte de vizita programată, evenimentul a fost anulat pentru a-și ușura agenda cu o săptămână înainte de călătoria apostolică în Țara Sfântă, informa purtătorul de cuvânt papal de atunci, pr. Federico Lombardi. Sanctuarul cuprinde mai multe clădiri, inclusiv o biserică veche, construită în 1745, și o biserică nouă, mai mare, adăugată de Sf. Papă Ioan Paul în 1999. Conform tradiției, vechea biserică a fost construită pe locul unde a avut loc în 1740 o vindecare miraculoasă, când un om s-a rugat pentru mijlocirea Fecioarei Maria după ce a fost atacat și rănit grav de câini. Acolo se înălța cândva un castel, cu ziduri și turnuri, dar în secolul al XIX-lea a ajuns ruină în mare parte. Cu toate acestea, un turn rămâne în picioare și astăzi, conținând o frescă medievală a Fecioarei cu Pruncul.
De-a lungul anilor, mai mulți Papi au vizitat Sanctuarul pentru a cere mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, inclusiv Papa Pius al XII-lea, care a venit să se roage pentru protecția Mariei împotriva Romei în timpul celui de-al doilea război mondial. Pe 11 iunie 1944, înconjurat de o mare mulțime, Papa Pius al XII-lea a dat frescei titlul de „Salvatrice dell’Urbe”, adic㠄Salvatoarea orașului”. Papa Benedict al XVI-lea, care a vizitat Sanctuarul pe 1 mai 2006, a spus c㠄e o sursă de mângâiere” să poată recita Rozariul în Sanctuarul Fecioarei Iubirii Divine, „în care este exprimată afecțiunea pentru Fecioara Maria, înrădăcinată în sufletul și în istoria poporului Romei”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 53, Ultimul acces: 2019-01-07 10:51:32