Nuntiu Apostolic va vizita Dieceza de Timisoara (comunicat) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nunțiu Apostolic va vizita Dieceza de Timișoara (comunicat)

[2018-05-15]
Nunțiul Miguel Maury Buendía (foto: Adrian Cuba)
Răspunzând invitației adresate de către Excelența Sa Martin Roos, Episcop de Timișoara, de a participa la Solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt – Sfintele Rusalii, Înaltpreasfinția Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic la București, reprezentant al Sfântului Scaun în România și în Republica Moldova, va efectua o vizită pastorală în Dieceza de Timișoara în perioada 18-20 mai 2018.

În prima zi a vizitei, vineri, 18 mai 2018, Nunțiul Apostolic se va deplasa la Dudeștii Vechi, parohie administrată de către pr. Petru Velciov, unde începând cu orele 18.00 va celebra o Sfântă Liturghie în biserica parohială romano-catolică din localitate. Cu ocazia pelerinajului Arhidiaconatului Montan la Bazilica Maria-Radna, sâmbătă, 19 mai 2018, la orele 11.00, Nunțiul Apostolic va celebra o Sf. Liturghie solemnă în vestitul loc de pelerinaj marian, cu concelebrarea Excelenței Sale Martin Roos, Episcop de Timișoara, și a preoților diecezani prezenți. În după-amiaza aceleiași zile, înaltul oaspete va vizita filiala din Lipova a Caritas „Sanctus Gerhardus”. Începând de la ora 17.00, în monumentala biserică parohială din Vinga, Nunțiul Apostolic va participa la devoțiunea mariană specifică lunii mai, programul spiritual fiind oficiat de către pr. Sebastian Mirciov, paroh de Vinga.
Duminică, 20 mai 2018, cu ocazia Solemnității Coborârii Sfântului Duh (Sf. Rusalii), Excelența Sa Miguel Maury Buendía va administra Sfântul Mir în Domul Sf. Gheorghe, Catedrala Romano-Catolică din Timișoara, în cadrul Sf. Liturghii pontificale, celebrată cu începere de la orele 10.00, iar în după-amiaza zilei va vizita Căminul pentru Persoane Vârstnice „Emmaus” din Ciacova, unde va fi întâmpinat de către pr. György Kóbor, directorul organizației locale Caritas, și de pr. Gyula Dorin Filip, parohul romano-catolic al locului. Pe tot parcursul vizitei, Nunțiul Apostolic va fi însoțit de Excelența Sa Martin Roos, Episcop de Timișoara.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 58, Ultimul acces: 2019-01-16 00:53:48