Pelerinajul bolnavilor la Cacica, editia 2018 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinajul bolnavilor la Cacica, ediția 2018

[2018-05-15]
Pelerinajul bolnavilor
Oficiul pentru Pastorația Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iași, în colaborare cu Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu” al Centrului Diecezan Caritas Iași, Sanctuarul Cacica și parohiile Diecezei de Iași, a organizat sâmbătă, 12 mai 2018, Pelerinajul anual al Bolnavilor la sanctuarul marian de la Cacica. A fost celebrată a XXVI-a Zi a Bolnavului la nivel International, iar în Dieceza de Iași acest pelerinaj este organizat pentru a unsprezecea dată. Pregătirile pentru pelerinaj în Dieceză au început la 4 mai, de când în toate bisericile Diecezei a fost recitată zilnic Novena de rugăciune către Preasfânta Fecioară Maria, Tămăduitoarea Bolnavilor. Această rugăciune a fost propusă începând cu anul 2017 ca pregătire pentru pelerinaj.

La Cacica au fost prezenți Episcopul Petru Gherghel, Episcop de Iași; pr. Iosif Păuleț, decan de Bucovina; pr. Eugen Robu, responsabil al Oficiului pentru Pastorație Sanitară; pr. Anton Mărăndescu, paroh de Cacica; preoți și credincioși din toată Dieceza, persoane consacrate, personal socio-medical și numeroși voluntari, aflăm de pe Ercis.ro. Ziua a început cu ritualul de primire a pelerinilor și celebrarea penitențială. Pr. Anton Mărăndescu a urat bun venit tuturor pelerinilor și a anunțat programul zilei. După recitarea Rozariului a urmat Sfânta Liturghie, prezidată de Episcopul Petru Gherghel, acesta ținând și cuvântul de învățătură.
În centrul zilei au fost persoanele suferinde. Pe tot parcursul celebrărilor, participanții la pelerinaj s-au rugat pentru cei care suferă, să fie întăriți și să ducă până la sfârșitul vieții misiunea pe care au primit-o de la Dumnezeu cu seninătate. În predică, Episcopul Petru a subliniat importanța pe care o au persoanele bolnave în cadrul Bisericii. Suferința pentru creștini nu este un blestem sau o pedeapsă. Suferința este un semn că suntem aproape de Isus, un prinos de preamărire, iar prin jertfele și suferințele noastre să devenim un dar.
Preasfințitul a adus aminte de Sf. Tereza de Calcutta care spunea: „Suferința nu este o pedeapsă, este un dar…” și „Ce ar fi lumea fără persoane suferinde?” Tot Sf. Tereza de Calcutta spunea: „Eu le spun întotdeauna celor aflați în suferință că suferința este sărutul lui Isus, un semn că ei sunt aproape de El pe cruce, atât de aproape încât Isus îi poate săruta”. Programul pelerinajului la Cacica a continuat cu Adorația Euharistică și binecuvântarea bolnavilor cu Preasfântul Sacrament.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1232, Ultimul acces: 2019-01-17 06:12:21