Selfie-uri pe retele sociale – cum promoveaza viata o Dieceza din Polonia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Selfie-uri pe rețele sociale – cum promovează viața o Dieceză din Polonia

[2018-05-15]
Pentru promovarea vieții
Arhidieceza de Lublin, Polonia, a lansat o campanie în care îi îndeamnă pe catolici să profite de rețelele sociale pentru a apăra nenăscuții, folosind selfie-urile ca un mod de a-și exprima recunoștința pentru propria viață și pentru dreptul de a se fi născut. „Atunci când ne facem un selfie ne arătăm pe noi înșine, dar în acest caz dăm un semn al faptului că suntem angajați în apărarea vieții și a familiei”, a spus Arhiepiscopul Stanislaw Budzik de Lublin într-o declarație din 10 mai 2018, coincizând cu lansarea campaniei.

„Dorim să îi arătăm recunoștință lui Dumnezeu pentru darul vieții, părinților noștri pentru că ne-au lăsat să venim în această lume frumoasă și tuturor celor care apără viața, care vorbesc cu bucurie și recunoștință despre viață”, a spus el, adăugând c㠄merită să ne dedicăm toate forțele” apărării vieții și familiei. Campania, intitulat㠄Selfie pentru viață”, a fost lansată de Arhidieceza de Lublin înainte de Marșul național pentru Viață și Familie din Polonia, din 10 iunie, și este destinată să stimuleze apărarea vieții și a căsătoriei la nivel mondial. Marșuri vor avea loc în 160 de localități din Polonia.
Participanților li se cere să își facă un selfie singuri sau în grup și să îl posteze pe conturile lor de pe rețelele sociale cu hashtag-ul „#DziekujeZeZyje”, care tradus ar însemna „Mulțumesc pentru viața mea”. Arhiepiscopul Budzik a dat el însuși startul campaniei în 10 mai, postând un selfie pe Twitter cu acest hashtag. Fiecare fotografie publicată cu acest hashtag va atrage o donație de un zlot polonez (aproximativ 1 leu românesc) într-un depozit bancar numit „Ce bine că trăiești!”, pentru sprijinirea Spitalului Clinic de Copii din Lublin și a copiilor cu dizabilități.
La finalul campaniei, care se va încheia cu marșul din 10 iunie, va fi creată o inimă virtuală din toate fotografiile publicate cu hashtag-ul de mai sus. Pr. Pawel Rytel-Andrianik, purtător de cuvânt al Conferinței Episcopale Poloneze, a declarat: „Folosim selfie-urile pentru a ne promova pe noi înșine, în timp ce în acest caz este vorba despre promovarea valorilor esențiale” ale căsătoriei, familiei și dreptului la viață, la care „toți sunt invitați să participe”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 40, Ultimul acces: 2018-12-15 18:08:26