Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, la 25 de ani de slujire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, la 25 de ani de slujire

[2018-05-15]
Jubileu
La împlinirea a 25 de ani de slujire, un grup de 13 surori din Institutul Diecezan „Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot” i-au mulțumit lui Dumnezeu, duminică, 13 mai 2018, în cadrul unei Sfinte Liturghii celebrate în Catedrala din Iași. Sărbătoarea a culminat la ora 16, când PS Petru Gherghel, însoțit de aproximativ 30 de preoți, a prezidat Sfânta Liturghie. Surorile sărbătorite – Felicia Balașcă, Lenuța Băcăoanu, Iuliana Călugăru, Simona Ceobanu, Felicia Dancă, Florentina Ghiuzan, Gabriela Grosu, Lucica Grosu, Liliana Irimia, Mihaela Mărăndescu, Angela Mihoc, Irina Patrașc și Monica Toma – au pornit în procesiune spre altar cu lumânările aprinse în mâini. Altarul a fost împodobit cu flori multicolore, iar cifra 25 a fost îmbrăcată cu flori roșii, simbolul iubirii și jertfei lui Isus, citim în materialul de pe Ercis.ro.

Lecturile, psalmul responsorial și rugăciunea credincioșilor au fost proclamate de surorile sărbătorite. După cuvântul de învățătură al pr. Cornel Cadar, care le-a invitat pe surori să își amintească de tot drumul de până acum, să îi mulțumească lui Dumnezeu și să își pună încrederea în El pe mai departe, a avut loc reînnoirea voturilor. Ținând lumânarea aprinsă în mână, fiecare soră a făgăduit: „… Mă angajez în comuniune cu surorile mele să fiu credincioasă chemării mele, dăruindu-mă slujirii generoase a lui Dumnezeu și a Bisericii lui Cristos…” La final, PS Petru Gherghel a înmânat surorilor binecuvântarea din partea Papei Francisc și a amintit surorilor, tinerilor care se pregătesc pentru Sinodul din luna octombrie 2018 și tuturor celor prezenți că a fi chemat de Dumnezeu este o bucurie imensă și această bucurie trebuie să transpară pe fețele tuturor. În fața altarului s-a făcut o fotografie de grup, iar apoi surorile s-au întâlnit cu părinții, rudele și cu cei care le-au însoțit pe drumul slujirii.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 45, Ultimul acces: 2019-01-14 01:24:33