Anunt: Pelerinajul moastelor Sfantului Anton in Eparhia de Cluj-Gherla - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunț: Pelerinajul moaștelor Sfântului Anton în Eparhia de Cluj-Gherla

[2018-05-15]
Pelerinajul moaștelor Sf. Anton
În zilele de 18, 20 și 21 mai 2018, moaștele Sfântului Anton de Padova vor fi aduse din nou, după 14 ani, în Eparhia de Cluj-Gherla, în contextul Pelerinajului mai amplu în România, care se desfășoară în perioada 7 mai – 13 iunie 2018. Relicvariul este adus din Padova, Italia – locul în care s-a aflat Sfântul Anton în ultima parte a vieții sale -, la propunerea Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România și a redacției revistei Mesagerul Sfântului Anton, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România.
Despre organizarea acestui pelerinaj în Eparhia de Cluj-Gherla, pr. Anton Crișan, Vicar cu grupurile de rugăciune, a anunțat: „În Eparhia noastră, moaștele Sfântului Anton vor putea fi venerate în trei parohii: vineri 18 mai, de dimineață, moaștele vor fi aduse în biserica protopopială Sf. Iosif, din Gherla, unde, de la ora 10, va fi celebrată Sfânta Liturghie în prezența relicvariului; În aceeași zi, după prânz, relicvariul va fi transportat în biserica protopopială Sf. Gheorghe din Sângeorz-Băi, unde, de la ora 18, va fi celebrată Sfânta Liturghie”, citim în materialul de pe EparhiaClujGherla.ro.
„În continuare, duminică, 20 mai 2018, în jurul orei 16, relicvariul va fi primit în Catedrala episcopală Schimbarea la Față, din Cluj-Napoca, unde, de la ora 18, va fi celebrată Sfânta Liturghie. Aici, moaștele Sfântului Anton vor putea fi venerate până seara târziu de către cei care doresc să îi ceară puternica mijlocire. Luni, 21 mai 2018, sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, în prezența moaștelor Sfântului Anton, în catedrala episcopală clujeană se va celebra Sfânta Liturghie de la ora 8.30, apoi Sfânta Liturghie arhierească de la ora 10.30, după care credincioșii vor putea venera moaștele. La ora 15, relicvariul va fi dus în procesiune la biserica romano-catolică Sfântul Mihail din Cluj-Napoca”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 40, Ultimul acces: 2018-12-17 15:58:13