Mitropolitul Andrei al Clujului a resfintit o biserica veche de 120 de ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Andrei al Clujului a resfințit o biserică veche de 120 de ani

[2018-05-15]
de Florin Nicolaie

Biserica parohiei Domnești din protopopiatul Bistrița, a fost resfințită duminică, 13 mai, de Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Locașul de cult cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” datează din 1889. În ultimii ani au fost realizate mai multe lucrări de renovare atât interioare, cât și exterioare.
În anul 2012 au debutat lucrările de pictură, realizate în tehnica frescă de pictorul bisericesc Simion Seserman. Toate aceste lucrări au fost binecuvântate duminică, de Mitropolitul Andrei.
După slujba de resfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. Din soborul slujitor au făcut parte: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, părinții protoierei Alexandru Vidican, Paul Isip și preoți din localitățile învecinate.
După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt despre orbirea trupească și cea sufletească.
La finalul Sfintei Liturghii ierarhul l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul paroh Lucian Blaga.
Acordarea de distincții
În semn de apreciere pentru implicarea în lucrările de renovare, Înaltpreasfinția Sa a acordat distincția „Crucea Transilvan㔠domnului Horea Petruț, primarului comunei Mărișelu de care aparține localitatea Domnești.
Ierarhul a acordat și „Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni” preotului militar Cristian Marțian, care a ajutat la renovarea locașului de cult, iar preotului Nicolae Feier i-a conferit distincția „Ordinul Sfântul Pahomie de la Gledin”.
Diplome de vrednicie au primit membrii Consiliului parohial și toți cei care au ajutat la realizarea lucrărilor de renovare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 127, Ultimul acces: 2019-01-16 16:01:09