Episcopul Varlaam Ploiesteanul a prezidat conferinta clericilor din Ploiesti si Urlati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Varlaam Ploieșteanul a prezidat conferința clericilor din Ploiești și Urlați

[2018-05-15]
de Gheorghe Anghel

Conferință Ploiești (1)
Clericii din Protopopiatele Ploiești Nord, Sud și Urlați au participat marți la conferința semstrială de primăvară prezidată de Episcopul Varlaam Ploieșteanul.
Întrunirea a avut loc la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Ploiești. În deschiderea lucrărilor, Episcopul Vicar Patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie în lăcașul de cult ocrotit de Maica Domnului.
În cadrul Liturghiei, Episcopul Varlaam Ploieșteanul a hirotonit pe Ștefan Georgian pe seama Parohiei Plopu, Protoieria Ploiești Nord. Foto credit: Marius Gheorghe/Trinitas Tv
În cadrul conferinței, Preasfințitul Părinte Varlaam a dat citire mesajului Părintelui Patriarh adresat cu acest prilej și intitulat: 2018 – Anul omagial al unității de credință și de neam.
În anul în care statul român își sărbătorește Centenarul, trebuie să subliniem în mod deosebit că România Mare este și o împlinire a Bisericii Ortodoxe Române, care, în toată istoria ei, a apărat unitatea de credință a românilor și, implicit, a cultivat conștiința unității de neam, se precizează în mesaj.
Părintele Petre Sperlea și părintele Mihai Săsăujan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București au susținut referate tematice.
Clericii din Ploiești și Urlați participă la conferința pastorală de primăvară. Foto credit: Marius Gheorghe/Trinitas Tv
Conferința clericilor din București și Ilfov
Conferința preoțească de luni din Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, prezidată de Patriarhul Daniel, a reunit clericii din toate Protopopiatele Capitalei și Județul Ilfov, preoții de caritate și cei din structurile MAPN și MAI.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Patriarhul României a avertizat asupra pericolului secularizării.
Întâlnirea preoților din Protoieriile Câmpina și Vălenii de Munte va avea loc miercuri la Casa Tineretului din Câmpina.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 41, Ultimul acces: 2019-01-17 06:11:27