Sfintirea casei parohiale din Barzulesti si a lucrarilor realizate la biserica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea casei parohiale din Bârzulești și a lucrărilor realizate la biserică

[2018-06-11]
În parohia Bârzulești
Sâmbătă, 9 iunie 2018, parohia „Preasfânta Treime” din Bârzulești a trăit un moment de mare bucurie, deoarece Preasfințitul Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, a primit jertfa poporului credincios din Bârzulești și a implorat de la Dumnezeu în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9.00 binecuvântare asupra casei parohiale, a bisericii noastre și asupra tuturor acelora care se adună în ea pentru a aduce jertfa Noului Testament.

La ora 9.00 a avut loc primirea PS Aurel Percă, fiind întâmpinat de pr. paroh Marius Sabău, de părintele decan Isidor Dîscă, de primarul localității Clopotaru Petrea, de ceilalți preoți participanți la sărbătoarea comunității și de întreaga comunitate din Bârzulești. Spunea cineva că un sat fără biserică e ca omul fără inimă. Bârzuleștiul a trăit sâmbătă, 9 iunie 2018, un moment de mare însemnătate pentru că, după o perioadă de jertfă, rugăciune și dăruire, inima acestei comunități a primit puls prin sfințirea lucrărilor la biserica ce a fost recent renovată prin grija părintelui paroh Marius Sabău, a credincioșilor pe care îi păstorește și a binefăcătorilor noștri.
Renovarea bisericii s-a realizat cu multă dăruire și generozitate din partea credincioșilor și a binefăcătorilor noștri. Poetul Tudor Arghezi spunea: „Altarul ca să fie / Și pietrele să ție / Cer inima și viața / zidite-n temelie”. Biserica din Bârzulești nu este o operă de artă, ci este o operă a iubirii și credinței credincioșilor din această comunitate, zidite în temeliile acestei biserici. Cu toții suntem recunoscători pentru darul lui Dumnezeu de a vedea un vis devenit realitate. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Aurel a binecuvântat și o familie care celebra jubileul de 50 de ani de căsătorie.
După sfânta Liturghie, PS Aurel a sfințit casa parohială construită în anul 2014 cu ajutorul binefăcătorilor noștri: Episcopia de Iași, Episcopia de Köln, pr. Vladimir Petercă, Primăria Sănduleni, primarul Cloporaru Petrea, Mario Latrelli și a celor trei comunități din componența parohiei, Bârzulești, Petricica și Lărguța. Bunul Dumnezeu să îi răsplătească și să îi binecuvânteze pe toți! (pr. Marius Sabău pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 197, Ultimul acces: 2019-01-17 13:18:48