Hong Kong-ul se pregateste pentru pelerinajul international Taize - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hong Kong-ul se pregătește pentru pelerinajul internațional Taize

[2018-06-11]
Taize
Mii de tineri creștini din întreaga lume se vor aduna între 8 și 12 august 2018 în Hong Kong pentru „Pelerinajul încrederii și reconcilierii” organizat de Taize. „Trăim această inițiativă ca pe un semn al credinței, speranței și iubirii, atât de necesar astăzi pentru lumea noastră și pentru Hong Kong, în special pentru promovarea justiției, reconcilierii și păcii. Trebuie să îi educăm pe tinerii noștri în acest sens, astfel încât să contribuie la transformarea societății. Evenimentul oferă ocazia deschiderii de noi căi de credință, speranță și dragoste”, spun liderii creștini din Hong Kong.

Întâlnirea – susțin ei – va fi o minunată oportunitate pentru tineri de a primi și de a împărtăși credința cu alți tineri. Arhiepiscopul Paul Kwong, primatul anglican de Hong Kong; Cardinalul John Tong Hon, Episcop catolic emerit de Hong Kong; Rev. So Shing Yit Eric, președintele Consiliului Creștin din Hong Kong, vor lua cuvântul în cadrul evenimentului. Peggy Hui, un tânăr catolic din Hong Kong, a spus pentru agenția Fides: „Inima mea tresaltă de bucurie. Abia aștept să îi întâlnesc pe toți. Viața în Hong Kong este trăită într-o manieră frenetică. Întâlnirea de la Taize ne va face să ne oprim, să medităm, cu o inimă simplă, pentru a ne reaminti că putem fi în comuniune cu frații și surorile noastre din Asia.”
„Pelerinajul încrederii este înainte de toate o întâlnire cu Cristos înviat și cu ceilalți. Mulțumită rugăciunii comune, fiecare se pune la dispoziția lui Dumnezeu. Prin împărtășire și ospitalitate, fiecare acceptă să depășească granițele și diferențele pentru a se primi și a se îmbogăți reciproc”, a explicat fr. Alois, actualul prior al Taize. Comunitatea Taize, din Franța, a devenit unul dintre cele mai importante locuri creștine de pelerinaj din lume. Peste 100.000 de tineri din întreaga lume vin aici în fiecare an pentru a se ruga, a citi și a medita din Biblie, pentru a lucra împreună. Comunitatea Taize este o comunitate creștină de tip monastic, care, printr-o abordare ecumenică, promovează pacea și dreptatea prin rugăciune și meditație. Este alcătuită din peste o sută de frați catolici și protestanți, care provin din aproximativ treizeci de țări ale lumii. A fost fondată în 1940 de fr. Roger Schütz, un protestant reformat, cu scopul de a-i sluji pe tineri și de a promova unitatea și solidaritatea între ei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 41, Ultimul acces: 2018-12-29 12:45:34