Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud: Ca sa urmam exemplul sfintilor trebuie sa facem faptele credintei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud: Ca să urmăm exemplul sfinților trebuie să facem faptele credinței

[2018-06-11]
Publicat de Florin Nicolaie 11.06.2018
Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a afirmat în cadrul liturghiei oficiate duminică la biserica Sfinților Români c㠄pentru a putea să urmăm exemplul sfinților pe care îi prăznuim astăzi trebuie să facem faptele credinței”.
În omilia sa, ierarhul a vorbit celor prezenți despre chemarea la apostolat a primilor ucenici și despre cinstirea Sfințiilor Români, ca urmași ai Apostolilor.
Episcopul Veniamin a oferit ca exemplu sfinți cu aevărat următori ai lui Hristos precum „mărturisitorii din primele secole și cuvioșii care s-au nevoit în diferite mănăstiri și sihăstrii”, „chipurile luminoase ale mucenicilor din secolul al IV-lea”.
De asemenea, ierarhul a subliniat că o parte dintre ei „s-au nevoit chiar în Dobrogea noastră, sfintele lor moaște fiind descoperite mai devreme, sau mai târziu”.
Preasfinția Sa a amintit apoi de „chipurile luminoase ale voievozilor”, pe care i-a numit mărturisitori „ai dreptei credințe” prin faptul c㠄s-au făcut ctitori de lăcașuri sfinte, s-au făcut vase alese, fiind apărătorii Ortodoxiei la porțile Europei”.
La final Preasfinția Sa a vorbit despre misiunea pe care o are în Episcopia Basarabiei de Sud. El a spus că trebuie organiză viața bisericească în acea eparhie, deși „nu sunt foarte multe parohii”, numărul lor fiind „în jur de 30 de parohii și 3 mănăstiri”.
Vorbind despre oamenii din eparhie, Preasfinția Sa a evidențiat că a găsit „oameni credincioși însă condițiile sunt destul de dificile deoarece n-au multe lucruri”. El a fost însă impresionat de „credința și statornicia lor”.
„Am slujit în mai multe biserici unde avem 30-40 de credincioși la biserică. E dificil pentru preoții de acolo, e multă sărăcie, dar să nu pierdem și credința. Chiar dacă suntem săraci să avem viața curată și sfântă”, a spus Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud.
După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii Bisericii Sfinții Români.
Parohia „Sfinții Români” a fost înființată în data de 5 noiembrie 2003.
Este situată în cartierul bucureștean Titan, în zona blocurilor de la marginea capitalei de lângă fosta platformă industrial㠄Macaralei”.
Locuitorii de aici au fost strămutați din diferite zone ale capitalei sau ale țării și foarte puțini, din fostul sat Cioplea.
Biserica se află la intersecția Bulevardului Theodor Pallady cu Strada Trapezului, și este cunoscută ca „biserica (de pe) Trapezului”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 46, Ultimul acces: 2019-01-16 21:52:48