„Osanda cartilor” va fi pus in scena la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Osânda cărților” va fi pus în scenă la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București

[2018-06-11]
de Gheorghe Anghel

Spectacolul dedicat Centenarului Marii Unirii va avea loc marți, 12 iunie 2018, de la ora 12.00, la colegiul bucureștean.
Textul spectacolului pune în scenă teme legate de dramele prin care a trecut poporul roman în ultima sută de ani: Primul Război Mondial, participarea la Marea Unire, închisorile comuniste de după al Doilea Război Mondial și rezistența prin cult și cultură împotriva opresiunii comuniste etc.
Spectacol conține scene puternice, interpretate cu convingere de o trupă de tineri actori coordonați de Simona Pandele care transpun ideea creștină potrivit căreia „apărătorii Ortodoxiei în vremea regimului comunist din România au fost și făuritorii Marii Uniri”.
Din distribuția acestui spectacol fac parte actorii Simona Pandele, Dan Apăvăloaie, Adina Iftime, Andrei Butu și Maria Ene.
„Osânda cărților” este un proiect de teatru inspirat din drama culturii și a religiei în perioada comunistă, care se bazează pe o cercetare derulată pe parcursul a aproape patru ani în arhivele vremii despre toți preoții de la biserica Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București.
În contextul Centenarului Marii Uniri, spectacolul este dedicat special părintelui Gheorghe C. Crețu, profesor de religie la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București, singurul preot din Regat care a făcut parte din soborul de preoți condus de arhimandritul Gurie Grosu ce a oficiat în Catedrala Nașterii Domnului din Chișinău slujba de Te Deum cu ocazia consfințirii Actul Unirii Basarabiei cu România.
Acest proiect se desfășoară cu sprijinul cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 41, Ultimul acces: 2019-01-03 14:06:25