Poetul national Mihai Eminescu a fost pomenit la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Poetul național Mihai Eminescu a fost pomenit la Catedrala Patriarhală

[2018-06-15]
de Gheorghe Anghel

Mihai Eminescu a fost pomenit vineri în Catedrala Patriarhală la împlinirea a 129 de ani de la trecerea la cele veșnice.
Slujba a fost oficiată de părintele arhimandrit Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei, imediat după încheierea Liturghiei.
După slujba de parastas, părintele arhimandrit a susținut un cuvânt în care a evidențiat personalitatea deosebită a marelui poet național care a numit Biserica strămoșeasc㠄maica neamului nostru românesc”.
Despre Mihai Eminescu, arhim. Clement Haralam a spus că a fost „fiu al Bisericii Ortodoxe pe care a respectat-o și a cântat-o în poeziile sale”.
El a apărat tradițiile neamului românesc: limba curată românească și credința creștină.
De asemenea, tot vineri, de la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat slujba parastasului la mormântul poetului național Mihai Eminescu din cimitirul Bellu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 449, Ultimul acces: 2018-12-10 00:44:33