Cardinalul Farrell repeta: preotii „nu au credibilitate” in pregatirea la casatorie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Farrell repetă: preoții „nu au credibilitate” în pregătirea la căsătorie

[2018-07-07]
Cardinalul Kevin Joseph Farrell
Oficialul Vaticanului ce conduce Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață a afirmat că preoții nu au nici credibilitatea și nici experiența necesare pentru a pregăti cuplurile pentru căsătorie. Oficialul a mai făcut o afirmație similară în septembrie 2017. Astfel, într-un interviu pentru publicația catolică irlandeză Intercom, Cardinalul Kevin Farrell, prefectul dicasterului amintit, a afirmat c㠄preoții (celibi) nu sunt oamenii cel mai bine pregătiți pentru a-i pregăti pe alții pentru căsătorie. Nu au credibilitate. Nu au experimentat niciodată (căsătoria). Poate cunosc teologie morală, teologie dogmatică, dar de la teorie până la practica de zi cu zi… nu au experiența.”

În septembrie anul trecut, vorbind la o adunare a liderilor catolici din Irlanda, Cardinalul a afirmat că preoții „nu au credibilitate atunci când vine vorba de trăirea realității căsătoriei”, chemându-i pe laici să se organizeze și să coordoneze programele de pregătire pentru căsătorie. Exortația Papei Francisc din 2016, Amoris laetitia, a cerut o atenție înnoită față de programele de pregătire pentru căsătorie, cu un accent special pe „inserarea pregătirii pentru căsătorie în procesul de inițiere creștină prin evidențierea legăturii dintre Căsătorie, Botez și celelalte Sacramente”. Papa încurajează implicarea „cuplurilor de misionari”, a „resurselor pastorale” și a întregii „comunități parohiale” în pregătirea pentru căsătorie. „Există mai multe căi legitime de a structura programele de pregătire pentru căsătorie”, sublinia Pontiful, adăugând c㠄fiecare Biserică locală va discerne cum este mai bine să ofere o formare cuvenită fără a-i distrage pe tineri de la Sacrament”. De asemenea a subliniat importanța Sacramentului Spovezii în procesul de pregătire pentru căsătorie.
Născut în Irlanda și hirotonit preot în 1978 ca membru al Legiunii lui Cristos, Mons. Farrell s-a mutat în Washington DC, pentru a fi directorul Centrului Catolic Spaniol din capitala americană, după care a devenit responsabilul cu finanțe în Arhidieceza respectivă din 1989. În 2002 a fost numit Episcop auxiliar de Washington, slujind ca șef al Curiei și ca Vicar general, fiind sfătuitorul Cardinalului Theodore McCarrick. În 2007 a fost numit Episcop de Dallas. A devenit primul prefect al Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață, în septembrie 2016. Organismul a fost creat de Papa Francisc prin unirea Consiliului Pontifical pentru Laici cu Consiliul Pontifical pentru Familie, fixând ca obiective principale pregătirea pentru căsătorie, formarea familiei și promovarea apostolatului laicilor. A devenit Cardinal în noiembrie 2016.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 65, Ultimul acces: 2018-12-01 04:36:19