Episcopul Varlaam Ploiesteanul a sfintit pictura bisericii parohiei ilfovene Rosu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Varlaam Ploieșteanul a sfințit pictura bisericii parohiei ilfovene Roșu

[2018-07-08]
de Gheorghe Anghel

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a sfințit duminică pictura bisericii parohiei ilfovene Roșu și a binecuvântat paraclisul de la subsolul locașului de cult.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a prezentat mai multe temeiuri biblice care evidențiază faptul c㠄cinstirea care se aduce icoanelor trece la persoanele sfinte care sunt zugrăvite pe ele”.
Argumentul cel mai important în acest sens, a spus Preasfinția Sa, este dat de faptul c㠄Dumnezeu, pe care nimeni nu L-a văzut vreodată, S-a lăsat văzut în persoana omenească a preaiubitului Său Fiu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care a luat chip de rob și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă a unuia născut din Tatăl plin de har și adevăr”.
Episcopul vicar patriarhal a atras atenția c㠄icoanele nu ne prezintă o închipuire omenească”, iar după sfințire ele „devin ferestre prin care noi putem întrezări frumusețile și realitățile lumii dincolo de marginile realității materiale”.
„Biserica însăși este o scară către Cer, iar icoanele sunt ferestrele acestei case a lui Dumnezeu” prin care putem vedea frumusețile cele netrecătoare din Împărăția Cerurilor, a spus părintele episcop
Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a explicat bisericile nu sunt împodobite cu „picturi frumoase și prețioase” și cu alte obiecte de cult din „semeție omenească”, ci toate acestea „sunt puse la îndemâna tuturor care se roagă în biserică, preoți și credincioși, ca prin mijlocirea lor noi să ne însuflețim, să aprindem acest jar al credinței noastre”.
„Prin mijlocirea acestor lucruri văzute și trecătoare, ne ridicăm prin puterea credinței și a minții străluminate de harul Sfântului Duh, la frumusețile și realitățile cele netrecătoare din Împărăția Preasfintei Treimi”, a spus Episcopul Varlaam Ploieșteanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 184, Ultimul acces: 2018-12-09 22:05:37