Noi aparitii editoriale la Editura ARCB - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Noi apariții editoriale la Editura ARCB

[2018-08-02]
De la Editura ARCB
La Editura ARCB a Arhiepiscopiei Romano-Catolice București au apărut două lucrări destinate tinerilor: „10 cuvinte pe care Papa Francisc le spune tinerilor” și „Manual de bioetică pentru tineri”. Ambele titluri se pot procura de la „Librăria Sf. Iosif” (www.librariasfiosif.ro) din București, inclusiv prin email, comandă telefonică sau on-line.

10 cuvinte pe care Papa Francisc le spune tinerilor, broșură, format 10x15cm, 16 pag. Traducere din limba italiană de Monica Peresi. Grafică: Lavinia Dăncescu-Manuchian. Unele dintre cele mai semnificative mesaje adresate de Papa Francisc tinerilor – cuvinte încărcate de Evanghelie și de dragoste de viață, potrivite pentru meditația personală sau în grup. „O spun anume pentru tine: Pune-l pe Cristos în viața ta! El te așteaptă: ascultă-l cu atenție și prezența Lui îți va înflăcăra inima.” (Papa Francisc)
Manual de bioetică pentru tineri, Fundația Jérôme Lejeune, format 21x15cm, 78 pag. cu ilustrații color. Traducere din limba franceză de Adrian Boșca, Annemarie Botez și Liana Gehl. Despre ce-i vorba, de fapt, când vorbim despre alegere, despre drepturi etc.? Ce înseamnă să ai putere de viață și de moarte asupra cuiva, pentru că legea ți-o permite? Nu tot ce-i legal este neapărat și drept. Manualul de bioetică pentru tineri își propune să readucă în prim-plan realitatea faptelor biologice și implicațiile lor etice, arătând ce se ascunde în spatele cuvintelor și al ideologiilor. Manualul de bioetică este un instrument pentru „a întoarce iar pe faț㔠învățătura prezentată uneori „pe dos” în mass media sau în școală. Manualul include un index tematic și bibliografie, și a fost îmbogățit cu secțiuni speciale privind legislația română, redactate de Andrea Popescu, jurist.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 124, Ultimul acces: 2018-12-11 04:09:33