Intalnirea Familiilor din Dieceza de Iasi va avea loc la Nisiporesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea Familiilor din Dieceza de Iași va avea loc la Nisiporești

[2018-08-02]
Afișul întâlnirii
Cea de-a șasea Întâlnire Diecezană a Familiilor va avea loc sâmbătă, 4 august 2018, la Nisiporești, comunitatea care a dăruit Bisericii pe Veronica Antal, născută într-o familie de credincioși. Familiile din Dieceza de Iași sunt invitate la rugăciune, cateheză și Liturghie în jurul păstorului Diecezei. Liturghia va fi la ora 11.00.

Fiind în preajma ridicării la cinstea altarelor la Nisiporești a Veronicăi Antal (22 septembrie 2018), tânăra localnică martiră a curăției, dar și cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de la publicarea enciclicei Humanae vitae, tema aleasă pentru această ediție este „Familia și splendoarea curăției”. La Nisiporești vor fi prezenți PS Petru Gherghel, episcop de Iași, dr. Oana-Maria Goția, profesor la Institutul Pontifical „Ioan Paul al II-lea” pentru Științe despre Căsătorie și Familie, din cadrul Universității Pontificale din Lateran, Italia, care va ține cateheza principală a zilei, pentru familii. În cadrul Sfintei Liturghii va avea loc și sărbătorirea familiilor care împlinesc anul acesta 25 sau 50 de ani de căsătorie. Aceștia vor reînnoi jurământul de fidelitate făcut în ziua căsătoriei și vor primi o binecuvântare specială. Programul de după-amiază va fi dedicat mărturiei și comuniunii.
Întâlnirea de la Nisiporești are rolul de a readuce în sufletul participanților frumusețea vieții de familie, a virtuții curăției, necesitatea trăirii ei în relațiile dintre soți și legătura pe care aceasta o are cu celelalte virtuți, iubirea, credința și speranța. Se dorește a fi o adevărată sărbătoare a familiei, a vieții și a iubirii, o odă de recunoștință adusă Creatorului care a dorit și dorește familia. Pe acest fond se resping propunerile de pseudo-familie sau de surogate de familie care vin în ultimul timp asupra societății în care trăim și pentru care România a adunat circa 3 milioane de semnături pentru a se pune la adăpostul Constituției cu privire la definiția familiei.
Prima întâlnire de acest fel a avut loc în anul 2013, în ziua de 30 august, la Iași, și a fost anticipată de un Simpozion dedicat familiilor. Au urmat ediția de la Bacău „Sfântul Nicolae” (23 august 2014), Butea (8 august 2015), Pildești (6 august 2016) și Bacău „Fericitul Ieremia” (5 august 2017). Pe situl Ercis.ro se găsește programul detaliat al zilei. (Biroul de presă al Diecezei de Iași, pr. Cornel Cadar; persoane de contact: pr. Anton Bogdănel, tel. 0765520541; pr. Felician Tiba, tel. 0785/828857; 0744/407260, e-mail: feliciantiba@yahoo.com)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 804, Ultimul acces: 2018-12-12 06:25:20