Episcopul Husilor recomanda Paraclisul Maicii Domnului si scurte cateheze in fiecare parohie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Hușilor recomandă Paraclisul Maicii Domnului și scurte cateheze în fiecare parohie

[2018-08-02]
de Iulian Dumitrașcu

În bisericile din Episcopia Hușilor va fi oficiat Paraclisul Maicii Domnului, însoțit de o scurtă cateheză, în fiecare zi din Postul Adormirii Maicii Domnului, la recomandarea Episcopului Ignatie.
Potrivit Preasfinției Sale, inițiativa are ca bază certitudinea c㠄rugăciunea, nu altceva din cele lumești și efemere, este centrul vieții noastre duhovnicești”.
„Răstimpul acesta liturgic (1-15 august), dacă îl asumăm, ca pe o formă de manifestare a dragostei noastre față de Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu, devine, în primul rând, o ofrandă a recunoștinței noastre față de cea care ne-a adus cel mai mare dar pe pământ: pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, Care ne-a descoperit dragostea cea adevărată a Tatălui și a Sfântului Duh față de noi, pământenii”, a spus ierarhul.
Perioada aceasta de post, a adăugat Episcopul Hușilor, este și una propice pentru „a medita la propriul sfârșit, care am dori să fie ca cel al Maicii Domnului: întâmpinați de Hristos, înconjurați de îngeri, de sfinți și de cei dragi, așa cum ne rugăm la fiecare slujbă: «sfârșit creștinesc vieții noastre, fără durere, neînfruntat, în pace și răspuns bun la înfricoșata judecată a lui Hristos, să cerem»”.
După cum se menționează pe site-ul oficial al Eparhiei, Părintele Episcop va fi prezent în fiecare seară la Slujba Paraclisului Maicii Domnului în câte o parohie din Eparhie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 160, Ultimul acces: 2018-12-11 04:17:55