A doua serie de exercitii spirituale la Ciofliceni pentru preoti din ARCB - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A doua serie de exerciții spirituale la Ciofliceni pentru preoți din ARCB

[2018-09-13]
exerciții spirituale pentru preoți
În perioada 10-14 septembrie 2018, la Mănăstirea Părinților Carmelitani din Ciofliceni, Centrul pentru Cler și Vocații din Arhidieceza Romano-Catolică de București organizează a doua serie de Exerciții Spirituale pentru preoții, predicator fiind pr. Zdzisław J. Kijas OFMConv, relator la Congregația pentru Cauzele Sfinților din Roma, cel care a coordonat din partea Congregației cercetarea în faza romană pentru dosarele martirilor români, începând cu Mons. Vladimir Ghika.

La aceste Exerciții spirituale au participat Arhiepiscopul Ioan Robu și 17 preoți din Arhidieceza Romano-Catolică de București, Episcopul Petru Gherghel și 4 preoți din Dieceza Romano-Catolică de Iași și un părinte diacon din Eparhia Greco-Catolică de București. Într-o atmosferă de tăcere și interiorizare programul comun, în fiecare zi, a cuprins trei meditații în limba italiană, Sfânta Liturghie, rugăciunea Laude și Vespere, Adorație în fața Preasfântului Sacrament, momente personale de rugăciune și meditație.
Părintele polonez plecând de la Exortația apostolică postsinodală Gaudete et exsultate a Sfântului Părinte Francisc a atins teme actuale pentru slujitorul altarului: chemarea preotului la sfințenie în lumea contemporană; apartenența preotului la Cristos; identitatea preotului în Biserica lui Cristos; misiunea profundă a preotului în Cristos; preoții- căutători de Isus asemenea Mariei și a lui Iosif etc. Ținând cont de cuvintele Sfântului Părinte Papa Francisc din Gaudete et exsultate, „sfințenia este fața cea mai frumoasă a Bisericii”, în toate meditațiile, părintele predicator a ilustrat tematica abordată cu exemple din viețile sfinților, amintind de fericiții martiri din România și din Biserica Universală.
Episcopii și preoții prezenți la aceste Exerciții Spirituale au avut parte, cu adevărat, de zile unice prin bogăția hranei spirituale, dar și pline de har prin lucrarea tainică a lui Dumnezeu în viața fiecăruia în parte. A treia serie de exerciții spirituale pentru preoți în acest an va fi în perioada 12-16 noiembrie 2018. (pr. Daniel Bulai pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 669, Ultimul acces: 2019-04-20 08:49:40