Hirotonirea intru preotie a diaconului Ionut-Catalin Blidar - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hirotonirea întru preoție a diaconului Ionuț-Cătălin Blidar

[2018-09-13]
hirotonire de preot
În cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, de sărbătoarea „Nașterii Maicii Domnului”, la 8 septembrie 2018, Preasfințitul Alexandru Mesian a hirotonit un nou lucrător în via Domnului, pe diaconul Blidar Ionuț Cătălin. Este cel de-al 111-lea preot hirotonit de Preasfinția Sa în cei 24 ani de păstorire a Eparhiei Lugojului.

Noul hirotonit, originar din Timișoara, este licențiat în Teologie pastorală. În perioada 2013-2016 a urmat un curs de studii ecumenice la universitatea „San Bernardino” din Veneția unde a obținut licența. În prezent este doctorand în teologie la universitatea Pontifical㠄Antonianum” din Roma. La Sfânta Liturghie alături de Preasfințitul Alexandru Mesian au concelebrat Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general; pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei; pr. prot. Baba Teodor, protopop de Lugoj; pr. Alexandru-Vasile Barbolovici, paroh la Veneția-Mestre; pr. prof. dr. Roberto Giraldo, președintele Institutului Ecumenic „San Bernardino” din Veneția; pr. Narcis Ardelean, paroh la Șanovița și pr. Daniel Sas, paroh la Timișoara. Răspunsurile liturgice au fost date cu multă măiestrie de corul „Reînvierea” al Catedralei.
În Cuvântul său de învățătură PS Alexandru, a vorbit pe marginea Evangheliei zilei, apoi l-a felicitat și încurajat pe tânărul preot nou hirotonit. Prea Sfințitul Alexandru a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harul sfintei preoții. I-a felicitat pe părinții celui nou hirotonit și pe oaspeți, veniți în pelerinaj la catedrala din Lugoj cu această ocazie. „Preotul” a spus Preasfinția Sa „este luat dintre oameni și pus pentru oameni în cele ce sunt către Dumnezeu”. Preotul astfel, este un om al rugăciunii. Credincioșii sunt datori a se ruga pentru preot; în mod special părinții și cei apropiați să-l susțină pe preot cu rugăciuni și fapte bune.
Părintele nou hirotonit Ionuț-Cătălin a mulțumit în primul rând bunului Dumnezeu pentru chemarea la preoție, în al doilea rând Preasfințitului Episcop Alexandru. Un gând aparte de mulțumită și recunoștință a avut pentru părinți, soție, precum și față de cei apropiați. De asemenea a mulțumit tuturor celor care au contribuit la formarea lui preoțească: profesori, formatori și îndrumători spirituali. Nu în ultimul rând a mulțumit și corului care a contribuit la solemnitatea acestui eveniment. Evenimentul s-a încheiat cu binecuvântarea personală a părintelui nou hirotonit, începând cu PS Alexandru și continuând cu preoții și toți credincioșii prezenți. În final, oaspeții invitați, au continuat bucuria la reședința Episcopiei printr-o agapă frățească. (Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 620, Ultimul acces: 2019-04-21 07:08:59