Biserica nu incurajeaza superficialitatea – Preasfintitul Ignatie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica nu încurajează superficialitatea – Preasfințitul Ignatie

[2018-09-13]
de Iulian Dumitrașcu

„Biserica nu încurajează niciodată superficialitatea în niciun sector al vieții ei. Întotdeauna Biserica are ca deziderat excelența, atât ca formare spirituală, cât și în actul educativ”, a spus luni la Huși Preasfințitul Ignatie.
Ierarhul a oficiat în Catedrala Episcopal㠄Sfinții Apostoli Petru și Pavel” o slujbă de Te-Deum pentru elevii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși, cu ocazia începerii noului an școlar, scrie site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul rostit, Părintele Episcop i-a îndemnat pe profesori și pe elevi să cultive performanța, atât în viața personală cât și în actul didactic.
„Cuvântul lui Dumnezeu și tot ceea ce poate să îl înnobileze pe om rodește doar într-o inimă bună și curată. Aceasta este vocația Bisericii, să avem grijă ca sufletele tinerilor să fie bune și curate, pentru a avea disponibilitatea să asimileze ceea ce cadrele didactice le împărtășesc de la catedră”.
„În lumea în care trăim, un om informat devine un om credibil. Un om fără cultură nu prezintă niciun fel de credibilitate. Poți convinge pe cineva că ești un om educat, elegant, civilizat, doar prin ceea ce ai în minte. Defrișați pădurea cărților ca să vă mobilați mintea!”, a spus Preasfinția Sa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 526, Ultimul acces: 2019-04-20 13:17:58