Arhiepiscopia Ramnicului a oferit rechizite scolare elevilor romi defavorizati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Râmnicului a oferit rechizite școlare elevilor romi defavorizați

[2018-09-13]
de Florin Nicolaie

Arhiepiscopia Râmnicului a organizat în ziua de 11 septembrie o acțiune prin care au fost dăruite ghiozdane cu rechizite școlare elevilor romi proveniți din familii cu situație financiară precară în vederea prevenirii abandonului școlar.
Beneficiarii programului „Mirro ghiozdano – Ghiozdanul meu” organizat de Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor au fost elevii rromi din localitațile Dăești, Ocnele Mari și Bujoreni, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei.
Proiectele cu caracter social și educativ își propun sprijinirea familiilor aflate în situații de risc social însă, în același timp, au și o componentă educativă.
În cadrul activităților desfășurate, Arhiepiscopia a identificat dificultăți în rândul copiilor romi în ceea ce privește lipsa rechizitelor, a alimentației și a îmbrăcămintei, lipsuri care conduc la absenteism și chiar abandon școlar.
Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a subliniat c㠄educația este un mijloc de rezolvare a problemelor individuale și de grup, dar și o resursă importantă a modernizării și dezvoltării acestei etnii”.
Pentru a diminua abandonul școlar Arhiepiscopia a dezvoltat proiecte sociale prin care inițiază o serie de dezbateri în rândul comunităților rrome privind importanța educației pentru dezvoltarea personală a copiilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 64, Ultimul acces: 2019-04-11 11:28:53