La Valencia a fost vernisata o expozitie dedicata Centenarului Marii Uniri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Valencia a fost vernisată o expoziție dedicată Centenarului Marii Uniri

[2018-09-13]
de Gheorghe Anghel

Muzeul de Istorie Militară din Valencia găzduiește, în perioada 12 septembrie — 14 octombrie 2018, expoziția „România în Primul Război Mondial”, a anunțat ICR Madrid într-un comunicat de presă.
Evenimentul dedicat centenarului Marii Uniri este organizat de ICR în colaborare cu Muzeul de Istorie Militară din Valencia, Consulatul României la Castellon de la Plana, Muzeul Național de Istorie a României și sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei.
Expoziția prezintă pas cu pas istoria războiului și unificarea națiunii române, discursul construindu-se cu ajutorul fotografiilor, documentelor și obiectelor expuse care prezintă evenimentele și personalitățile care au marcat acești ani.
Discursul istoric prezentat pe panourile cu texte și fotografii din perioada Marelui Război este completat de colecția de decorații, diplome și medalii aparținând familiei Herranz-Teodorescu.
Colecția aparține unei familii mixte, româno-spaniole, pasionate de istoria României și cuprinde peste 500 de piese din secolele XIX și XX.
ICR Madrid precizează în comunicat faptul c㠄printre exponatele care vor fi prezentate publicului valencian se vor afla brevete pentru diferite distincții acordate unor cetățeni români și străini, livrete militare, barete, medalii, decorații românești acordate, atât militarilor cât și civililor, în timpul Marelui Război dar și după încheierea acestuia, reviste ori publicații din epocă”.
De asemenea, Muzeul de Istorie Militară din Valencia a pus la dispoziție exponate din colecția sa permanentă, respectiv armament de infanterie utilizat de armata română în Primul Război Mondial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 71, Ultimul acces: 2019-04-11 11:28:59