Arhiepiscopia Clujului a oferit 80.000 lei pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Clujului a oferit 80.000 lei pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea

[2018-09-13]
de Gheorghe Anghel

Arhiepiscopia Clujului a anunțat joi, 13 septembrie 2018, într-un comunicat de presă că împreună cu Asociația „Transilvania Leaders” a oferit un ajutor de 80.000 lei pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.
„Înțelegând că e de datoria noastră să întindem o mână de ajutor fraților noștri atunci când aceștia sunt în suferință, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu membrii Asociației „Transilvania Leaders” oferă un ajutor în valoare de 80.000 de lei, pentru a sprijini refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, care a fost puternic afectat de incendiul din data de 25 august 2018”, se menționează în comunicat.
„Suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferinț㔠au precizat reprezentanții Eparhiei Clujului, care și-au exprimat „întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată de pe urma acestui incendiu”.
Ridicat între 1903 și 1905, Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost construit după proiectul unui cunoscut arhitect al acelor vremuri, Kálmán Rimanóczy Junior.
Edificiul a ars la finalul săptămânii trecute, pagubele fiind foarte mari, întreg acoperișul fiind distrus de flăcări.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 70, Ultimul acces: 2019-04-11 11:29:09