Australia: Identitatea romaneasca a fost promovata de Sf. Maria in Parohia Brisbane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Australia: Identitatea românească a fost promovată de Sf. Maria în Parohia Brisbane

[2018-09-13]
de Sorin Ionițe

Un eveniment cultural dedicat Centenarului Marii Uniri a avut loc sâmbătă, 8 septembrie 2018, cu ocazia prăznuirii Nașterii Maicii Domnului, în Parohia „Sfântul Apostol Filip” din Brisbane, Australia.
În cadrul evenimentului, preotul paroh Ion Romanescu a prezentat repere istorice ale Marii Uniri și a subliniat importanța contribuției Bisericii Ortodoxe Române la idealul național împlinit în 1918.
Manifestarea a cuprins, de asemenea, o expoziție de obiecte tradiționale și costume populare și o paradă de prezentare a costumelor populare din diverse zone etnografice ale României.
Această inițiativă este doar o parte din misiunea de a transmite mai departe generațiilor următoare zestrea spirituală și culturală românească străbună, misiune pe care dorim să o împlinim cu bucurie și demnitate, chiar și pe meleagurile australiene, atât de îndepărtate de țara mamă, a declarat preotul paroh.
Doamnele din comitetul parohial au pregătit preparate tradiționale românești, iar copiii din comunitate au prezentat dansuri populare și au recitat versuri scrise de Mihai Eminescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 73, Ultimul acces: 2019-04-11 11:29:13