Mitropolitul Petru a vizitat santierul Manastirii din Zahareuca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Petru a vizitat șantierul Mănăstirii din Zahareuca

[2018-10-09]
de Florin Nicolaie

Mitropolitul Petru al Basarabiei a vizitat săptămâna trecută, șantierul de lucru de la mănăstirea „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Sărătenii Vechi – Zahareuca, raionul Telenești.
Proiectul Mănăstirii din Zahareuca a fost inițiat de părintele protoiereu Andrei Negară, informează Mitropolia Basarabiei pe siteul oficial.
Mănăstirea „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Zahareuca, raionul Telenești a fost înregistrată la Ministrul Justiției la 28 mai 2014.
Slujba de sfințire a locului și punerea pietrei de temelie a biserici mănăstirii a avut loc în data de 12 august 2014 și a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.
La slujbă a participat și Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, actual episcop de Bălți, părintele Andrei Negară, administratorul mănăstirii și părinte Veaceslav Platon.
Lucrările la fundația bisericii au început la 18 mai 2015.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 72, Ultimul acces: 2018-12-13 19:26:17