Patriarhul Alexandriei a slujit in Harare la implinirea a 50 ani de la infiintarea Mitropoliei de Zimbabwe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Alexandriei a slujit în Harare la împlinirea a 50 ani de la înființarea Mitropoliei de Zimbabwe

[2018-10-09]
de Gheorghe Anghel

Preafericitul Părinte Teodor a slujit duminică în Catedrala Sf. Treime din Harare cu prilejul împlinirii a 50 ani de la înființarea Mitropoliei de Zimbabwe și a 14 ani de la alegerea sa în demnitatea de Patriarh al Alexandriei.
Alături de Preafericirea Sa s-au aflat mai mulți ierarhi din Patriarhia Alexandriei: Înaltpreasfințitul Părinte Macarie de Kenya, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim de Zimbabwe și Angola, Înaltpreasfințitul Părinte George de Guineea, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan de Zambia și Malawi.
Ambasadorii Greciei, Egiptului, Rusiei, dar și alte oficialități au fost prezente la evenimentul din capitala Republicii Zimbabwe, informează Patriarhia Alexandriei.
Preafericitul Părinte Teodor și-a exprimat bucuria participării la aceste evenimente și a elogiat mai multe personalități bisericești care au avut un rol important în istoria Eparhiei de Zimbabwe.
De asemenea, a evidențiat importanța prezenței tinerilor în lăcașul de cult și s-a rugat ca Dumnezeu să dăruiască mulți ani eparhiei care a împlinit 50 ani de existență.
După manifestările culturale și alocuțiunile specifice acestui eveniment, Patriarhul Alexandriei a oficiat un Trisaghion la mormântul primului Mitropolit de Zimbabwe, Chiril Papadopoulos, care a păstorit eparhia între anii 1968-1986.
Eparhia de Zimbabwe și Angola a fost înființată în anul 1968.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 83, Ultimul acces: 2018-12-14 00:11:13