Eparhiile Patriarhiei Romane isi evalueaza activitatile desfasurate anul trecut - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Eparhiile Patriarhiei Române își evaluează activitățile desfășurate anul trecut

[2019-01-16]
de Gheorghe Anghel

Până la începutul lunii februarie, fiecare Eparhie din Patriarhia Română analizează activitățile desfășurate în anul 2018 din punct de vedere administrativ, cultural, social-filantropic, economic și patrimonial.
Analiza pe care fiecare eparhie o desfășoară în prima parte a anului este importantă pentru că rezultatele constituie un punct de plecare în misiunea Bisericii pentru noul an.
Rezultatele sunt prezentate în cadrul Adunării Eparhiale, organismul deliberativ al eparhiei care se întrunește statutar o dată pe an, în primul trimestru.
„Adunarea Eparhială are un rol deosebit în definirea priorităților de ordin edilitar, misionar, social filantropic și cultural ale unei Eparhii”, spunea Părintele Patriarh Daniel anul trecut cu prilejul constituirii noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În anul 2019, prima eparhie care a anunțat întrunirea Adunării Eparhiale a fost Arhiepiscopia Râmnicului, fiind evidențiată, în special, activitatea filantropică din anul precedent.
La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuției în domeniul social, deși nu reprezintă obiectul său principal de activitate.
Filantropia Bisericii în cifre:
25 milioane euro – suma investită în activități filantropice în 2017;
Peste 150 milioane euro – suma activităților filantropice din ultimii 10 ani;
Peste 700 instituții sociale sub egida Bisericii;
40 instituții de tip medical și farmaceutic.
Bilanțul activității fiecărei eparhii pentru anul precedent este important pentru Biserica Ortodoxă Română, pentru că datele cumulate ajută la constituirea unui bilanț general, un raport sinteză prezentat în Adunarea Național Bisericească (ANB).
Anul acesta, ANB se va întruni la mijlocul lunii februarie.
Adunarea Națională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române, pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1052, Ultimul acces: 2024-04-17 06:53:08