Biserica Ortodoxa Bulgara sustine interzicerea avortului si a educatiei sexuale in scoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Ortodoxă Bulgară susține interzicerea avortului și a educației sexuale în școli

[2019-02-10]
de Iulian Dumitrașcu

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a făcut un apel la reconsiderarea Strategiei Naționale pentru protecția copilului 2019-2030, militând pentru interzicerea întreruperilor de sarcină și a educației sexuale în școlile de stat.
Strategia națională care succedă versiunea 2008-2018 a fost publicată pe site-ul guvernului bulgar în luna ianuarie pentru dezbatere publică, iar ultimele comentarii au putut fi trimise până în data de 8 februarie.
Biserica Bulgară a făcut publice propriile comentarii pe site-ul Patriarhiei.
În comentariile la propunerea de Strategie Națională, Biserica Bulgară a afirmat că interzicerea întreruperilor de sarcină ar ajuta „societatea noastră și, în particular, pe copiii bulgari, să primească o nouă șansă pentru existență deplină și progres binecuvântat, iar societatea noastră să aibă o șansă să depășească criza demografică”.
Biserica Ortodoxă Bulgară a solicitat, de asemenea, ca religia să devină obligatorie, întrucât „educația religioasă în grădinițe și școli educă nu numai mințile, ci și inimile celor mai mici membri ai societății noastre”.
Citește și: Marșul pentru Viață 2019: „Unic din prima secundă”
Biserica Bulgară a mai precizat c㠄educația de calitate pentru toți copiii nu ar fi completă fără educația religioasă obligatorie”.
În același articol publicat pe site-ul oficial, Biserica Bulgariei se opune ideii educației sexuale în școli, insistând pe faptul c㠄generațiile mai tinere trebuie să fie educate cu privire la valoarea dragostei adevărate și nu cu privire la sexualitate care este scoasă din contextul dragostei”.
Biserica Bulgară a mai afirmat că tinerii ar trebui să fie învățați că cel mai bun contraceptiv este abstinența, iar nu „permisivitatea sexuală atunci când se utilizează contracepția înainte și în afara căsătoriei”.
Biserica Ortodoxă Bulgară este cea mai mare comunitate religioasă din Bulgaria. Aproape 60% dintre bulgari declarându-se afiliați acestei Biserici în cel mai recent recensământ din 2011.
Articolul 13 (3) din Constituția Bulgariei prevede: „Creștinismul Ortodox Răsăritean trebuie să fie considerat religia tradițională în Republica Bulgaria”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 185, Ultimul acces: 2019-08-22 12:45:16