Intalnire speciala la Traian: Cum sa depasim o trauma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnire specială la Traian: Cum să depășim o traumă

[2019-02-11]
Sâmbătă, 9 februarie 2019, la Centrul „Gaudium et Spes” de la Traian a avut loc o întâlnire specială, dedicat㠄familiei rănite”. Au fost prezente mai multe persoane din parohiile Diecezei de Iași. Invitat special a fost psiholog Genoveva Burcă. Întâlnirea a fost organizată și coordonată de către Oficiul pentru Pastorația Familiei, în colaborare cu Asociația „Familiaris Consortio”. Tema întâlnirii „Cum să depășim o traum㔠a fost aceea care a conturat programul și a dat conținut întâlnirii.

În prezentarea ei, domnișoara psiholog a subliniat mai multe aspecte, toate foarte importante: Nu există om care să nu sufere! Orice rană are nevoie de timp pentru a se vindeca! Nu putem trăi prezentul și nu putem pregăti viitorul dacă nu facem pace cu trecutul! A-l împovăra și chiar subjuga pe celălalt, uneori în formă continuată, cu propriile răni, este o formă de mare egoism! În cadrul Sfintei Liturghii, pr. Felician Tiba, inițiatorul acestui proiect, folosindu-se de lecturile zilei, ne-a ajutat să înțelegem că doar „retrăgându-ne” din când în când din tumultul vieții de zi cu zi, așa cum făcea și Isus cu apostolii, diversele răni, frustrări, gânduri care ne preocupă, pot fi reașezate și puse pe un făgaș normal. Întâlnirea personală cu Dumnezeu, care este autorul vieții și totodată cel care îi dă și sens, este inevitabilă pentru depășirea cu succes a preocupărilor care ne macină uneori nu doar sănătatea psihică sau fizică, ci și pe cea spirituală.
În plus, a mai afirmat părintele, aceasta este și logica creării omului ca o ființă socială, chemată să intre în comuniune, și anume, de a împărtăși cu celălalt propria suferință. În familie soții sunt chemați să împărtășească unul cu celălalt bucuriile și necazurile, nu să și le mărească. De altfel de asta au și fost chemați la viața de căsătorie, să-și stea alături și la bine, și la greu. Fuga de greu poate provoca răni adânci atât în persoana proprie cât și în partenerul de viață. Filmul care a urmat după prânz a avut rolul de a exemplifica cum în viață nu există problemă care să nu poată fi depășită. Depinde de fiecare ce alege! Întâlnirea de la Traian a fost benefică în contextul în care astăzi viața tinde să se complice din ce în ce mai mult și când numărul problemelor de ordin psihologic sau psihic este în creștere. În acest sens, Biserica a înțeles că trebuie să fie de partea celui încercat și îi mulțumim. (material semnat de un participant)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 145, Ultimul acces: 2019-08-23 22:49:59