Ne suparam daca Dumnezeu nu ne raspunde la rugaciuni pentru ca nu stim sa ne rugam – Episcopul Iustin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ne supărăm dacă Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni pentru că nu știm să ne rugăm – Episcopul Iustin

[2019-02-11]
de Sorin Ionițe

„De multe ori noi, dacă nu ne aude Dumnezeu și nu răspunde la rugăciunile noastre imediat, ne supărăm. Ne supărăm pe Biserică, pe Hristos, pe Dumnezeu”, a constatat duminică Preasfințitul Părinte Iustin.
Episcopul Maramureșului și Sătmarului a spus că întârzierea răspunsului și supărarea noastră vin din faptul că nu știm să ne rugăm: „Le spune Domnul Hristos, Apostolilor și prin ei nouă: «Nu știți să cereți», «Nu știți să vă rugați»”.
Nici Apostolii, ca oameni, nu știau ce să ceară în rugăciune, „cereau lucruri din acestea trecătoare, care nu sunt foarte potrivite”.
Preasfinția Sa a spus că în acest sens Mântuitorul ne-a oferit în ajutor Rugăciunea Domneasc㠖 „Tatăl Nostru” – prin care Îl recunoaștem pe Dumnezeu ca Părinte și cerem toate cele de care avem nevoie.
PS Iustin și PS Timotei Sătmăreanul în Catedrala din Negrești-Oaș. ©Episcopia Maramureșului
Episcopul Iustin a subliniat aceste aspecte reflectând la textul evanghelic citit în Duminica a 17-a după Rusalii – a Cananeencei în Catedrala din orașul Negrești – Oaș.
Preasfinția Sa a slujit împreună cu Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul, informează Eparhia pe site-ul oficial.
De ce nu ne răspunde prompt Dumnezeu?
„Dumnezeu, de multe ori, ca un pedagog și ca un părinte al nostru, nu răspunde prompt la rugăciunile noastre, pentru că știe de ce avem noi nevoie înainte de a-I cere”, a adăugat Episcopul Maramureșului și Sătmarului.
Ierarhul le-a spus credincioșilor din Negrești-Oaș că Dumnezeu așteaptă de la noi „credință neșovăielnică, rugăciune curată și neîntinată, rugăciune smerită și cumpătată”. Apoi, „Dumnezeu, la vremea rânduită, când știe El de ce ne este dor, intervine în viața noastră, cum știe El, pentru că El este Părintele nostru și Tatăl Nostru”.
PS Iustin împărtășind copii în Catedrala din Negrești-Oaș. ©Episcopia Maramureșului
„Deci, modelul pe care femeia cananeeancă ni-l oferă nouă este demn de urmat. Credință neîndoielnică în Dumnezeu”.
„Acesta considerăm și credem că este mesajul central al Evangheliei: al credinței neîncetate în Dumnezeu Cel Mare și Sfânt, în puterea Lui cea nemărginită, ca un Părinte și Tată al nostru”, a conchis Preasfinția Sa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 144, Ultimul acces: 2019-08-22 11:54:12