Campania „Sanatate pentru Sate” a revenit in localitatea Budesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campania „Sănătate pentru Sate” a revenit în localitatea Budești

[2019-02-11]
de Iulian Dumitrașcu

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat sâmbătă, in localitatea Budești din județul Călărași, a doua etapă din cadrul unei noi acțiuni a Campaniei „Sănătate pentru Sate”.
Voluntarii se află pentru a doua oara aici, după ce la sfârșitul lunii decembrie cu sprijinul Centrului Medical Polimed și a companiei Medist, au oferit localnicilor neasigurați analize de sânge gratuite.
Coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuț Prună, a spus: „De data aceasta, am revenit cu medici specialiști, am continuat investigațiile având un aparat EKG, dar și un ecograf. Au fost prezenți un medic urolog, un cardiolog, un medic de medicină internă, medic diabet și nutriție, un stomatolog, un psiholog și multe alte specialități care au venit în sprijinul acestei comunități”.
Dr. Camelia Diaconu, medic cardiolog, a afirmat: „De fiecare dată descoperim foarte mulți bolnavi cu afecțiuni cardiovasculare, mulți dintre ei cu hipertensiune arterială, dar și cu forme mai severe de boli cardiace cum ar fi insuficiența cardiacă”.
Medicul diabet și nutriție, Dr. Simona Carniciu, a precizat că a avut în această campanie „câteva cazuri de obezitate care au necesitat intervenții datorită riscului de a dezvolta diabet zaharat împreună cu alți factori de risc și din punct de vedere nutrițional”.
Campania „Sănătate pentru sate” are până în prezent 8000 de beneficiari din județele Ilfov, Prahova, Maramureș, Argeș și Călărași.
Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 127, Ultimul acces: 2019-08-23 16:33:00