Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei a liturghisit in Parohia Dealu Neicu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a liturghisit în Parohia Dealu Neicu

[2019-02-11]
de Iulian Dumitrașcu

Înaltpreasfințiul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Parohia vrânceană Dealu Neicu.
În cuvântul său, Arhiepiscopul Ciprian a evidențiat virtuțile femeii cananeence, despre care s-a vorbit în fragmentul evanghelic al Duminicii a 17-a după Rusalii (Matei 15, 21-28).
„Pentru rugăciunea ei stăruitoare și credința ei puternică, toate susținute de iubire, speranță, răbdare, smerenie și evlavie, Mântuitorul Iisus Hristos a miluit-o, vindecându-i fiica, și a dat-o exemplu celor prezenți și tuturor celor care aveau să citească și să audă despre ceea ce s-a petrecut atunci în părțile Tirului și ale Sidonului”, a explicat Înaltpreasfinția Sa.
Lăcașul de cult cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul păncean Neicu a fost ridicat între anii 1955-1961 pe temelia unei biserici mai vechi, distrusă de cutremurul din 1940.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 254, Ultimul acces: 2019-08-23 19:44:25