Dumnezeu nu are nevoie de ipocriti, ci de oameni sinceri – Episcopul Ignatie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dumnezeu nu are nevoie de ipocriți, ci de oameni sinceri – Episcopul Ignatie

[2019-02-11]
de Iulian Dumitrașcu

„Dumnezeu nu are nevoie de ipocriți, ci are nevoie de oameni sinceri. De aceea, un om credincios nu poate fi decât un om inteligent”, a spus duminică Episcopul Ignatie al Hușilor.
„Omul care Îl are pe Hristos în inima sa este un om deștept, pentru că are această capacitate extraordinară de a vedea ceea ce este esențial în viața sa”, potrivit Preasfinției Sale.
Episcopul Ignatie a slujit duminică împreună cu Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bilbor, județul Harghita, informează Episcopia Hușilor.
Omilia duminicală a fost rostită de Episcopul Hușilor care, pornind de la textul biblic citit (Matei 15:21-28) a prezentat beneficiile duhovnicești ale statorniciei în credință în societatea de astăzi.
„Omul credincios este prin excelență un om foarte inteligent. Are capacitatea de a prinde esența lucrurilor! Așa cum s-a întâmplat cu această femeie cananeancă. Răspunsul ei este rodul credinței din inima sa”.
„Sunt încercări care pot surveni în viața noastră. Sunt momente în care ne poticnim, câteodată ne și pierdem credința, însă Dumnezeu se uită în adâncul inimii noastre. Contează să avem o relație personală cu Dumnezeu, să nu ne cosmetizăm, să părem ceea ce nu suntem, în fața lui Hristos”, a subliniat ierarhul.
Părintele Episcop a mai explicat că această credință puternică a Femeii Cananeence a fost pusă în lumină de Mântuitorul Hristos care face acest lucru cu fiecare dintre noi, întrucât cunoaște inima fiecăruia.
„Hristos prin pedagogia Sa, întotdeauna vrea să scoată la lumină credința pe care o avem în inima noastră.
„Oricât am încerca noi oamenii să măsurăm, să cuantificăm credința celorlalți, niciodată nu o vom putea face. Numai Dumnezeu vede cel mai minunat, în adâncul inimii omului, credința pe care o are față de El. Același lucru s-a întâmplat și cu femeia cananeancă, ce s-a apropiat de Hristos și a cerut milă”, a adăugat Episcopul Hușilor.
După Sfânta Liturghie, cei doi ierarhi au oficiat o slujbă de pomenire pentru Preoteasa Ileana Apostol care în urmă cu trei ani a trecut la Domnul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 148, Ultimul acces: 2019-08-23 05:56:51