Papa Francisc la Napoli pe 21 iunie 2019 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc la Napoli pe 21 iunie 2019

[2019-02-13]
Papa Francisc
Papa Francisc face o vizită în orașul italian Napoli pe 21 iunie 2019: a anunțat luni directorul „ad interim” al biroului de presă al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti. Sfântul Părinte va lua parte la întâlnirea pe tema „Teologia după Veritatis Gaudium în contextul Mediteranei”, organizată de Facultatea Pontificală Teologică a Italiei Meridionale, secția „San Luigi” din Napoli.

Constituția apostolic㠄Veritatis Gaudium” se referă la identitatea și misiunea universităților și facultăților catolice în actualul context cultural și eclezial. Promulgată pe 29 ianuarie 2018, constituția a fost semnată de Papa Francisc pe 8 decembrie 2017 și actualizează precedentul document din domeniu, „Sapientia Christiana”, care era în vigoare din 1979. Programul vizitei prevede sosirea Papei în orașul de reședință al regiunii Campania la ora 9.00. Sfântul Părinte va fi primit, printre alții, de Arhiepiscopul de Napoli, Cardinalul Crescenzio Sepe, Marele Cancelar al Facultății, de Episcopul de Nola, Mons. Francesco Marino, și de prepozitul general al ordinului iezuit (Societatea lui Isus), pr. Arturo Sosa Abascal.
Sesiunea publică a întâlnirii de studiu se desfășoară în piațeta din fața Facultății menționate mai sus, unde Papa Francisc va citi un discurs referitor la tema întâlnirii. În fine, Sfântul Părinte ia prânzul la Napoli, iar câteva minute mai târziu se va întoarce la Roma. (pr. Adrian Dancă pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 165, Ultimul acces: 2019-05-19 11:13:32