Misiunea Diaconia desfasoara pentru a zecea oara campania Masa Bucuriei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Misiunea Diaconia desfășoară pentru a zecea oară campania Masa Bucuriei

[2019-02-13]
de Gheorghe Anghel

Misiunea Social㠄Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a anunțat organizarea campaniei sociale de Paști „Masa Bucuriei”.
„Campania este o ocazie unică să ne unim eforturile pentru a aduce Lumina Sărbătorilor de Paști în casele unde domnește întunericul și sărăcia”, au precizat organizatorii.
Campania ajunsă la cea de-a X-a ediție se desfășoară în perioada februarie – aprilie 2019 și are drept scop solidarizarea socială în sprijinul oamenilor aflați la limita existenței: persoane vârstnice singure, familii cu o situație financiară delicată, persoane bolnave imobilizate la pat etc.
Acțiunea culminantă din cadrul campaniei constă în colecta națională de produse alimentare care va avea loc în data de 20 aprilie, informează Mitropolia Basarabiei.
În anul 2018, campania Masa Bucuriei s-a desfășurat în 20 de localități din Republica Moldova, fiind colectate peste 41 de tone de produse alimentare.
În urma acestei acțiuni, o parte dintre alimente au fost distribuite în cuprinsul parohiilor din Mitropolie, iar din cealaltă parte au fost oferit peste 43 000 de prânzuri calde la cantina socială mobil㠄Aproape de Aproapele”.
Pe site-ul oficial al Mitropoliei a fost lansat un apel către parohiile dornice să se înscrie în campanie, fiind precizat faptul că vor fi puse la dispoziția partenerilor toate materialele necesare realizării proiectului în comunitate, precum și formarea echipei de voluntari.
Parohiile participante se vor responsabiliza în crearea și gestionarea grupului de voluntari, stabilirea relației cu magazinul partener precum și distribuția pachetelor alimentare în localitate.
Înscrierile au loc până pe data 01 martie 2019.
Persoane de contact:
Anna Ceban: 069474814
Preot Ioan Cosoi: 079319166
Ruslan Gherasim: 060194047

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 165, Ultimul acces: 2019-05-19 10:06:57