Patriarhul Daniel: Multumire, incurajare si binecuvantare donatorilor de sange! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Daniel: Mulțumire, încurajare și binecuvântare donatorilor de sânge!

[2019-06-14]
de Iulian Dumitrașcu

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de sânge, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de mulțumire, încurajare și binecuvântare donatorilor de sânge.
În mesaj face referire la activitățile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și le mulțumește acestora pentru implicarea în Campania „Donează sânge, salvează o viață”.
Mulțumire, încurajare și binecuvântare donatorilor de sânge!
Ziua de 14 iunie este celebrată în toată lumea ca Zi Mondială a Donatorului de Sânge, fiind una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică, marcate de Organizația Mondială a Sănătății.
Cu acest prilej, Patriarhia Română mulțumește tuturor donatorilor de sânge, care răspund astfel chemării Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos de a deveni mâinile iubirii Lui milostive, unind rugăciunea cu fapta concretă în sprijinirea celor aflați în suferințe.
Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge. Nevoia de sânge este acută în multe unități medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza lipsei de sânge.
Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă și să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate. Bărbații sănătoși, cu vârste între 18-60 ani, pot dona sânge de cinci ori pe an, iar femeile de trei ori pe an.
Un cuvânt de apreciere adresăm azi, în mod deosebit, voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care au organizat 16 campanii de colectare sânge, în perioada 2013 – aprilie 2019, cu precădere în centrele de transfuzie sanguină din București și Ploiești.
De asemenea, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, mai mulți sponsori au donat aparatură medicală pentru centrele de transfuzii din București, Ploiești și Constanța, în valoare de aproximativ 80.000 euro.
Prin activitățile lor, acești voluntari arată că fără fapte de generozitate sau ajutorare a semenilor nu se poate dezvolta o societate sănătoasă și solidară.
Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre, a reușit până acum mobilizarea a peste 30.000 donatori, fiind recoltați aproximativ 16.000 litri de sânge.
Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască sănătate celor bolnavi și multă binecuvântare celor care donează sânge!
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 548, Ultimul acces: 2024-03-21 00:46:10