Sfantul Scaun a ridicat imunitatea diplomatica a Nuntiului din Franta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Scaun a ridicat imunitatea diplomatică a Nunțiului din Franța

[2019-07-08]
Arhiepiscopul Luigi Ventura
Biroul de presă al Sfântului Scaun a dat o declarație privind decizia de a ridica imunitatea diplomatică pentru Nunțiul Apostolic în Franța, care este investigat actualmente de autoritățile franceze pentru un presupus asalt sexual. Directorul interimar al biroului vatican de presă, Alessandro Gisotti, a confirmat faptul că Sfântul Scaun a ridicat imunitatea diplomatică a Arhiepiscopul Luigi Ventura. Gestul a fost făcut în conformitate cu Convenția de la Viena din 18 aprilie 1961.

Măsura ridicării imunității diplomatice „este un gest extraordinar care confirmă voința Nunțiului, exprimată de la începutul chestiunii, de a coopera pe deplin și liber cu autoritățile judiciare franceze responsabile de acest caz”, susține Gisotti în scurta declarație. El a explicat că Sfântul Scaun a așteptat încheierea fazei preliminare a procedurii – „la care Arhiepiscopul Ventura a participat de bună voie” – înainte de a lua actuala decizie. Sfântul Scaun a primit notificarea despre sfârșitul acestei faze la final de iunie, iar săptămâna trecută a comunicat autorităților franceze decizia de a ridica imunitatea.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 136, Ultimul acces: 2019-11-18 05:54:06