Consacrarea si instalarea noului Episcop de Iasi in sarbatoarea „Schimbarii la Fata” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Consacrarea și instalarea noului Episcop de Iași în sărbătoarea „Schimbării la Față”

[2019-07-08]
Mons. Iosif Păuleț
Sfântul Părinte Papa Francisc, în ziua de 6 iulie 2019, l-a numit Episcop romano-catolic de Iași pe Mons. Iosif Păuleț. Consacrarea sa episcopală și instalarea ca Episcop al Diecezei de Iași vor avea loc la data de 6 august 2019, în sărbătoarea „Schimbarea la Față a Domnului”, începând cu ora 10.30, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regin㔠din Iași.

Celebrantul principal al Sfintei Liturghii solemne și consacratorul principal va fi Excelența Sa Petru Gherghel, Episcop, administrator apostolic de Iași, co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, și PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași. La acest eveniment deosebit va participa și Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, alți Episcopi, oficialități, preoți, persoane consacrate și credincioși laici.
Până la începerea misiunii în Dieceza de Iași a noului Episcop, în toate comunitățile Diecezei de Iași vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul Episcop intenții la Rugăciunea Credincioșilor de la Sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât și la cele din sărbătorile de poruncă și din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar și în alte ocazii de rugăciune.
Din partea Oficiului pentru Pastorația Liturgică și Sacramente au fost propuse următoarele intenții pentru rugăciunea credincioșilor:
Pentru Mons. Iosif Păuleț – Doamne, tu l-ai chemat pe părintele Iosif Păuleț să păstorească Biserica noastră locală de Iași. Te rugăm să reverși asupra lui înțelepciunea și credința sfinților apostoli, pentru a mărturisi tuturor iubirea lui Cristos, bunul păstor!
Pentru PS Petru Gherghel – Doamne, care îi răsplătești din belșug pe lucrătorii în via ta, binecuvântează-l pe episcopul Petru pentru slujirea sa episcopală plină de caritate și credință în slujba diecezei noastre și copleșește-l cu harurile tale! (pr. Adrian Blăjuță pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 153, Ultimul acces: 2019-11-10 11:51:54