Papa Francisc: In spiritul fericirilor, suntem chemati sa ii consolam pe cei care sufera - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: În spiritul fericirilor, suntem chemați să îi consolăm pe cei care suferă

[2019-07-08]
Papa Francisc
„La împlinirea a șase ani de la vizita în insula Lampedusa, gândul meu se îndreaptă spre ‘cei din urm㒠care în fiecare zi strigă către Domnul, cerându-i să fie eliberați de suferințele care îi chinuie. Sunt cei din urmă înșelați și lăsați să moară în deșert; sunt cei din urmă torturați, abuzați și violați în centrele de detenție; sunt cei din urmă care înfruntă valurile unei mări fără milă; sunt cei din urmă lăsați să aștepte prea mult timp în centre de primire chemate provizorii. Ei sunt dor unii dintre cei din urmă pe care Isus ne îndeamnă să îi iubim și să îi ajutăm să se ridice.” Astfel a subliniat Suveranul Pontif în predica de la Sfânta Liturghie celebrată luni, 8 iulie 2019, cu începere de la ora 11, în Bazilica vaticană, la împlinirea a șase ani de la vizita în insula italiană Lampedusa.

„Din păcate, periferiile existențiale ale orașelor noastre sunt intens populate de persoane respinse, marginalizate, oprimate, discriminate, abuzate, exploatate, abandonate, sărace și suferinde. În spiritul fericirilor suntem chemați să îi consolăm în suferințele lor și să le oferim îndurare; să săturăm foamea și setea lor de dreptate; să îi facem să simtă paternitatea plină de grijă a lui Dumnezeu, să le indicăm calea pentru Împărăția Cerurilor”, a mai spus Pontiful la celebrarea euharistică la care au luat parte circa 250 de persoane (migranți, refugiați și persoane care se implică în favoarea salvării acestora), Sfântul Părinte subliniind în mod accentuat că nu este vorba doar de chestiuni sociale sau de migrație. „Nu este vorba doar despre migranți, în dublu sens: migranții sunt înainte de toate persoane umane și reprezintă azi simbolul tuturor celor respinși de societatea globalizată.”
„Apare spontană reluarea imaginii scării lui Iacob. În Isus Cristos legătura dintre pământ și Cer este asigurată și accesibilă tuturor. Însă, urcarea treptelor acestei scări necesită angajare, efort și har. Cei mai slabi și vulnerabili trebuie să fie ajutați. Îmi place să mă gândesc că vom putea fi noi acei îngeri care urcă și coboară, luându-i sub braț pe cei mici, pe șchiopi, pe bolnavi și pe cei excluși: cei din urmă care, altfel, ar rămâne în urmă și ar vedea doar mizeriile pământului, fără a întrezări deja de acum vreo strălucire din cer. Este vorba despre o mare responsabilitate de la care nimeni nu se poate sustrage dacă vrem să ducem la împlinire misiunea de mântuire și eliberare la care Dumnezeu însuși ne-a chemat să colaborăm”, a spus Suveranul Pontif, mulțumindu-le celor prezenți pentru semnele de umanitate, gratitudine și solidaritate de care dau dovadă față de alți frați și surori care au ajuns în Italia în perioade mai recente.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 157, Ultimul acces: 2019-11-16 09:17:13