Proiect de lege: Sarbatoarea Sf. Brancoveni – Zi nationala de constientizare a violentelor asupra crestinilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Proiect de lege: Sărbătoarea Sf. Brâncoveni – Zi națională de conștientizare a violențelor asupra creștinilor

[2019-07-08]
de Mihail Mere-Albe

Inițitiva legislativă prin care se declară oficial ca 16 august să fie ziua de comemorare a martirilor Brâncoveni și ziua națională de conștientizare a violențelor intentate asupra creștinilor a fost înaintată către Camera Deputaților și Senat în 1 iulie 2019.
Deputatul Daniel Gheorghe este autorul legii propuse.
Dacă proiectul legislativ va fi aprobat de sărbătoarea Sfinților Brâncoveni „se vor ilumina în roșu, între orele 20.00-24.00 următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia.”
Tot pe 16 august vor fi organizate manifestări publice și slujbe religioase.
Scopul acestui demers legislativ este de a sublinia „importanța conștientizării în societatea românească a persecuțiilor intolerabile cu care se confruntă creștinii peste tot în lume în contextul rolului deținut de către Sfinții Brâncoveni, în istoria neamului românesc.”
Martiriul Sfinților Brâncoveni
La 25 martie 1714, în miercurea din Săptămâna Patimilor, membrii familiei Brâncoveanu au fost prinși de turci și aruncați în închisoarea Edicule.
În ziua de 15 august, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, când Sfântul Voievod împlinea 60 de ani de viață, a fost martirizat împreună cu fiii săi și sfetnicul Ianache.
În anul 1720 osemintele mucenicești ale Sfântului Constantin Brâncoveanu au fost aduse în țară, fiind înmormântate în Biserica “Sfântul Gheorghe Nou” din București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 142, Ultimul acces: 2019-11-14 12:08:34