Preasfintitul Parinte Siluan a aniversat 12 ani de misiune in Ungaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preasfințitul Părinte Siluan a aniversat 12 ani de misiune în Ungaria

[2019-07-08]
de Mihail Mere-Albe

Preasfințitul Părinte Siluan aniversează luni 12 ani de când a fost hirotonit arhiereu pentru Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria.
Momentul aniversar a fost celebrat cu anticipație duminică, prin oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală din Giula, informează Episcopia Ungariei.
Actualul Episcop Ortodox Român al Ungariei și locțiitor al Episcopiei Daciei Felix a fost hirotonit arhiereu în 8 iulie 2007.
În cadrul omiliei, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre grijile obișnuite ale vieții zilnice și despre cele cu adevărat necesare:
„Nevoile reale ale omului depășesc acest nivel al cotidianului și sunt la fel de importante pentru noi, dacă vom avea ochi luminați pentru a le descoperi.”
Aceste nevoi reale, a spus ierarhul „se leagă de așteptările mai profunde ale sufletului omenesc și sunt hrănite de rugăciune și de legătura personală cu Dumnezeu.”
După oficierea Sfintei Liturghii a urmat o slujbă de Te Deum pentru cei doisprezece ani de arhierie ai Preasfințitului Părinte Siluan.
În finalul evenimentului, Corul „Pro Musica” din Giula, condus de dl Adrian Bughi, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Arad și Corul Parohiei Șega I, din Arad, dirijat de dl Ovidiu Sabău, au susținut un concert de cântări religioase.
Preasfințitul Părinte Siluan Al Ungariei
S-a născut în 16 septembrie 1971 în localitatea Lipova din județul Arad.
Între anii 1990-1994 a urmat cursurile Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu.
La 11 august 1995 a fost tuns în monahism la mânăstirea Hodoș-Bodrog din cadrul Episcopiei Aradului.
În data de 13 august 1995 a fost hirotonit ierodiacon de către Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, iar la 13 decembrie 1995 a fost hirotonit ieromonah.
Din luna februarie a anului 1999 s-a transferat la Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria.
În 11 martie 2007 Colegiul Electoral al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria l-a ales în funcția de episcop al acestei eparhii, alegere care a fost validată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința sa din 21 iunie 2007.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 155, Ultimul acces: 2019-11-16 03:59:39