Sute de bulgari s-au rugat in Catedrala „Sfanta Chiriachi” din Sofia impreuna cu Patriarhul Neofit - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sute de bulgari s-au rugat în Catedrala „Sfânta Chiriachi” din Sofia împreună cu Patriarhul Neofit

[2019-07-08]
de Sorin Ionițe

Catedrala Mitropolitan㠄Sfânta Chiriachi” din capitala Bulgariei și-a serbat duminică, 7 iulie 2019, ocrotitoarea spirituală.
Sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată cu acest prilej de Preafericitul Părinte Neofit, Mitropolit de Sofia și Patriarhul Bulgariei, împreună cu Preasfințiții Părinți Policarp, Episcop vicar al Mitropoliei Sofiei și Gherasim de Melnic.
La finalul Sfintei Liturghii a fost binecuvântată și împărțită credincioșilor o colivă cu reprezentarea Sfintei Chiriachi special pregătită pentru hramul catedralei.
Sfânta Chiriachi a trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305). Un creștin pe nume Dorotei, cu soția sa, Eusebia, nu aveau copii și se rugau lui Dumnezeu să le dea lor rod pântecelui, făgăduind să-l dăruiască Domnului pe copilul ce se va naște.
Astfel, a ascultat Dumnezeu rugăciunea lor și au născut prunc de parte femeiască, în ziua Duminicii, pentru care pricină au numit-o Chiriachi (pentru că în limba greacă Ziua Domnului adică Duminica, se spune Chiriachi).
Împăratul Dioclețian a pornit prigoană împotriva creștinilor pe când Sfânta Chiriachi avea numai 16 ani. După numeroase chinuri la care a fost supusă pentru credința ei, a suferit moarte martirică prin decapitare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 139, Ultimul acces: 2019-11-16 09:49:44